Produse naturiste de vanzare

Arbore de crocodil (Liquidambar styraciflua)

Coroana pitoreasca cu nenumaratele ei frunze diverse are un aspect special.Toamna frunzele stralucesc in nuante ale culorilor: rosu ca focul, albastru-violet si rosu-portocaliu.Poate sa fie podoaba cea mai pretioasa a gradinii! Se dezvolta bine in sol suficient de umed, afanat, fertil si usor acid.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/09/crucea-voinicului-hepatica.html
CITESTE - Arbore de crocodil (Liquidambar styraciflua)

Ploaia de aur (Laburnum anagyroides)

Este un arbust ramificat de la baza, cu crestere erecta.Florile galbene sunt asezate in ciorchini de 10-20 cm. Este o planta rezistenta la seceta si necesita sol calcaros.
Scoarţa este netedă, gri-maronie, la maturitate devine gri închisă brăzdată longitudinal. Frunzele sunt compuse, lungi de 2-7 cm. Florile galben intens, sunt aşezate în ciorchini de 15-20 cm, sunt foarte decorative. Fructele, păstăi de 3-7 cm lungime şi 7-9 mm lăţime. Se utilizează ca arbore ornamental. Este o plantă rezistentă la secetă. Necesită sol calcaros. Se plantează la soare sau semiumbră. Plantă tânără, în ghiveci.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/castan-comestibil-castanea-sativa.html 
CITESTE - Ploaia de aur (Laburnum anagyroides)

Calin roz (Viburnum x bodnantense "Dawn")

Arbust de talie medie, are crestere compacta, la inceput va avea crestere erecta apoi lastarii se vor dezvolta in lateral.Inflorirea incepe din noiembrie, dar perioada principala de inflorire este in ianuarie si februarie.Mugurii floriferi sunt roz inchis, petalele roz pal si intens parfumate.Frunzele sunt verzi, toamna la inceput sunt rosii dupa care se dezvolta nunate de mov.Rezistent la ger.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/ploaia-de-aur-laburnum-anagyroides.html 
CITESTE - Calin roz (Viburnum x bodnantense "Dawn")

Castan comestibil ( Castanea sativa)

Este un pom viguros, care creste pana la 15-20 m, bine ramificat.Toamna frunzisul se coloreaza in nuante de maro-galbui.Necesita sol proaspat, bogata in potasiu, necalcaros.Fructul se poate consuma atat fiert cat si prajit.Este un arbore foios, foarte longeviv (poate trai sute de ani), putand sa ajunga la dimensiuni impresionante, pana la 30-35 metri inaltime si 8-10 metri diametrul trunchiului. Plantele tinere au scoarta neteda, maronie; cu trecerea anilor, trunchiul arborelui isi asuma un aspect incretit si aspru.
Radacinile castanului sunt bine ramificate iar coama este ampla, de dimensiuni apropiate de jumatate din inaltimea totala a arborelui. Frunzele sunt lungi si lanceolate, cu marginile dantelate, avand partea superioara colorata in verde stralucitor, iar cea inferioara mai deschisa si acoperita cu perisori. Toamna, inainte de a cadea, frunzele castanului isi asuma o culoare galben-portocalie.
La sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie, castanul produce flori, masculine si feminine pe aceeasi planta, care toamna dau nastere fructelor mari si lemnoase, rotunde si tepoase. Spre mijlocul lunii octombrie, coaja tepoasa se deschide, lapsand la vedere 2-3 seminte mari, netede si lucioase, celebrele castane, excelentele fructe de toamna consumate coapte sau utilizate pentru producerea gustosului si inegalabilului „pireu de castane”.
Florile aceleasi plante, puternic mirositoare, special pentru a atrage insectele poleniuzatoare, sunt incompatibile intre ele, deci, pentru a putea obtine fructe este necesar sa avem cel putin inca un exemplar de castan.
Expunerea
Castanul se dezvolta cel mai bine in terenurile deluroase sau montane joase, daca este posibil in plin soare. Nu vegeteaza bine pe campie, deoarece nu suporta bine verile prea calduroase si secetoase, asa cum nu iubeste nici clima rece, prea rigida.
Terenul
Pentru o buna crestere, castanul necesita un teren nisipos, foarte bine drenat. Se adapteaza bine fie intr-un teren acid fie alcalin. Suporta greu seceta, preferand un sol mai degraba umed. Exemplarele foarte tinere au nevoie de irigare constanta si regulata, mai ales in lunile de vara, altfel este posibil sa ramana un simplu tufis, fara sa-si dezvolte mai departe aspectul impozant, de arbore.
Reproducerea
Se efectueaza prin seminte, utilizand toamna castanele abia culese: se pun intr-un recpient plin cu un amestec de nisip si turba in parti egale, care va fi tinut intr-un loc racoros si umed, dar departe de inghet.
Micile plante ale castanului vor fi cultivate in ghivece timp de cativa ani inainte de a fi plantate in livezi.
Paraziti si boli
Afidele adesea ataca mladitele si florile, producand o patina lipicioasa, pe care se prind cu usurinta mucegaiul si ciupercile. Unele exemplare de castani pot fi atacate de boala denimita cancerul castanului.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/ploaia-de-aur-laburnum-anagyroides.html 
CITESTE - Castan comestibil ( Castanea sativa)

Arborele Printesei (Paulowina tomentosa)

Este singurul copac ornamental din tara noastra cu flori mov-albastrui. Bobocii tomentosi se formeaza deja de la sfarsitul toamnei.Florile liliachii-albastrui, cu interiorul galben dungat au forma de clopot si emit un parfum dulceag intens.Marimea lor poate sa fie chiar si de 6 cm, cresc in ciorchini lungi de 20-30 cm si se deschid inaintea aparitiei frunzelor, in aprilie-mai. Dupa inflorire decoreaza cu frunzele mari de 30-40 cm, in forma de inima.
CITESTE - Arborele Printesei (Paulowina tomentosa)

Arbore de matase "Cioco"( Albizia Summer Chocolate)

Acest soi aduce in gradina dumneavoastra o atmosfera mediterana. Frunzele fir sectate seamana cu frunzele mimozei, au culoarea ciocolatei si se strang la intuneric. Vara este impodobita de nenumaratele flori de culoare alb-roz.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/castan-comestibil-castanea-sativa.html
CITESTE - Arbore de matase "Cioco"( Albizia Summer Chocolate)

Magnolie Genie

Este un soi genial. Dupa 15 ani de munca de ameliorare obositoare a fost creata aceasta magnolie unica.Se ingrijeste usor, este total rezistenta la ger. Infloreste de doua ori  pe an, prima data in aprilie, apoi din nou in mijlocul verii. Florile sunt mari, de 15 cm, fin parfumate, de culoare rosu- purpuriu.
Important: acest soi aduce flori deja din al doilea an. Se planteaza intr-un loc insorit.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/spiree-roz-spiraea-japonica-little.html 
CITESTE - Magnolie Genie

Spiree roz ( Spiraea japonica "Little Princess")

Inflorescentele roz pal se deschid vara si decoreaza tufa cu crestere scunda si compacta. Creste pana la jumatate de metru, se intinde pe o latime de 60-90 cm. Cel mai des este plantata in grupuri de arbusti, ca si planta pentru gard viu scund sau ca si acoperitor de sol, se poate planta si in ghivece.Prefera solul fertil, bogat in humus si reavan. Rezistent la ger.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/magnolie-genie.html
CITESTE - Spiree roz ( Spiraea japonica "Little Princess")

Calin (Viburnum opulus "Roseum")

Este un arbust ornamental  cu flori parfumate ca niste bulgari. Planta tanara in ghiveci.Este un arbust ornamental îndrăgit şi răspândit la noi în ţară. Florile sunt mari, albe, asemeni unei mingi sau bulgăre de zăpadă iar spre sfârşitul perioadei de înflorire virează uşor spre roz. Florile sunt adesea folosite la ornarea evenimentelor festive şi a altarului bisericilor.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/tamarix-tamarix-tetrandra.html
CITESTE - Calin (Viburnum opulus "Roseum")

Tamarix (Tamarix tetrandra)

Arbust cu crestere rapida, rezistent la clima urbana. Se poate planta solitar sau ca gard viu.Este un arbust care poate atinge 3-4m în înălţime şi care ocupă aproximativ 1-2m în lateral. Se dezvoltă în orice fel de sol (chiar şi în cele sărate), este imun la dăunători şi foarte rezistent la secetă, dar şi la ger. Este recomandat să fie amplasat în plin soare.Abia după ce se scutură florile apar şi frunzele. Din acest moment şi pînă în toamnă se pot aplica tăieri pentru a-i da o oarecare formă, deoarece înfloreşte pe ramurile din anul anterior. Oricum, creşterea noilor ramuri va fi hotică şi va trebui legat şi strunit cît de cît, pentru a-l stăpîni. Altfel va creşte şi apoi se va încovoia în toate direcţiile. Eu am încercat să îl formez ca pomişor, cu trunchi şi coroană, dar nu a ieşit ceea ce am vrut, deoarece felul său de creştere nu se pretează la aşa ceva. Acum am să îl las să se umple de ramuri pe fosta tulpină şi să se transforme în tufă, aşa cum îi place lui.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/calin-viburnum-opulus-roseum.html 

CITESTE - Tamarix (Tamarix tetrandra)

Corn (Cornus mas)

Aceasta tufa ajunge la 3-5 m inaltime. Inaintea dezvoltarii frunzelor se deschid florile galbene. Fructele rosii sunt comestibile, gustoase. Nu este pretentios, rezista bine la seceta. Se poate planta solitar sau ca si gard viu. 
n tratamentele naturiste de la aceasta planta se utilizeaza frunzele (acestea au succes in eliminarea ascarizilor), fructele bine coapte si scoarta.In medicina populara, fructele coapte reprezentau un remediu natural impotriva diareei, dizenteriei, crampelor la copilasi. 
CITESTE - Corn (Cornus mas)

Gard viu bicolor: chiparos albastru si galben ( Chamaecyparis Columnaris Glauca si Chamaecyparis Golden Wonder)

Ramurile albastre glauc ca otelul si cele galben-aurii se impletesc intr-un gard viu pitoresc, inalt de 2 m. Un pachet contine 2 chiparosi albastri si 2 galben-aurii.
 hiparos albastru şi galben (Chamaecyparis columnaris glauca şi Chamaecyparis Golden Wonder). Ramurile albastre şi galben-aurii se împletesc într-un gard viu pitoresc, înalt de 2 m. Înălţimea la livrare: 20-30 cm. Conţine:2 chiparoşi albaştri şi 2 galben. 
CITESTE - Gard viu bicolor: chiparos albastru si galben ( Chamaecyparis Columnaris Glauca si Chamaecyparis Golden Wonder)

Brad pentru gard viu (Picea abies)

Este planta ideala a zonelor umede, racoroase.Specia Picea abies aparţine familiei Pinaceae. Această specie, în flora spontană a ţării noastre, prezintă mai multe varietăţi, dintre care două sunt mai întâlnite (Picea abies var. chlorocarpa, Picea abies var. erytrocarpa).olidul (Picea abies) este un arbore care se dezvoltă în climat răcoros şi relativ umed, întâlnindu-se în nord-estul Europei (Peninsula Scandinavă, Siberia europeană, regiunea Baltică), în nordul Asiei, precum şi în zonele montane din centrul Europei (Carpaţi, Tatra, Alpi).
CITESTE - Brad pentru gard viu (Picea abies)

Gard viu din plopi columnari (Populus nigra "Thevestiana")

Are crestere foarte rapida, anual 1,5 m. Este planta ideala pentru a crea, in cel mai scurt timp, spatiul intim dorit fata de privirile curiosilor.Are crestere columnara. Foarte usor de tuns.Plante cu radacina nuda.Descriere – arbore dioic, 20-30 m inaltime. Trunchi erect, cu ritidom in tinerete gri si neted, dupa care apar fisuri negre; coroana ovoid conica; muguri glabri si viscosi. Macroblasti tineri galbeni, cilindrici. Frunze alterne, cu petiol de 3-6 cm; limb 5-9 x 4.5-7 cm, ovat romboidala sau ovat triangulara, glabra, baza cuneata sau rotunda. Amenti, bractee glabre si laciniate. Flori masculine cu 6-25 stamine, antere purpurii. Infloreste in februarie-aprilie. Capsula granuloasa, dehiscenta in 2 valve.
CITESTE - Gard viu din plopi columnari (Populus nigra "Thevestiana")

Thuja Smaragd (Thuja occ. Smaragd)

Dezvolta si fara tundere coroana frumoasa, columnara, usor conica. Este o planta sempervirescenta, ideala pentru gard viu.Thuja occ. 'Smaragd'. Frunzişul este verde smaragd, nici iarna nu devine maroniu. Este un veşnic verde foarte rezistent, sănătos, valoros. Cînd este tînăr vîrfurile merită să fie un pic ciupite, astfel se dezvoltă mai îndesat. 3 buc./metru liniar. Dimensiune la livrare: 25-30 cm. Planta tanara in ghiveci.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/gard-viu-din-plopi-columnari-populus.html
CITESTE - Thuja Smaragd (Thuja occ. Smaragd)

Liliac de vara (Buddleia)

Liliac de vara (Buddleia)-Inflorescenta albastru- violet, de 30-50 cm este extrem de decorativa si parfumata. Este o adevarata planta de vara, cu crestere rapida si rezistenta la seceta. Atrage fluturii. Se planteaza in sol afanat, fertil, din iulie pana toamna.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/iasomie-dubla-philadelphus-x-virginalis.html
CITESTE - Liliac de vara (Buddleia)

Iasomie dubla (Philadelphus x virginalis "Schneesturm")

Arbust ornamental cu flori albe in ciorchini mari. Se planteaza solitar in pamant fertil, afanat!Arbust ornamental cu flori albe în ciorchini mari. Se plantează solitar în pământ fertil, afânat. Creşte până la 2-2,5 m. Înălţimea la livrare: 20-40 cm.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/liliac-de-vara-buddleia.html 
CITESTE - Iasomie dubla (Philadelphus x virginalis "Schneesturm")

Weigela (Weigela florida)

 Weigela florida-la inceputul verii ramurile tufei sunt acoperite de nenumarate flori de culoare roz inchis.
Descriere: formeaza o tufa erecta inalta pana la 3 m inaltime, cu ramuri divergente, frunze oval lanceolate, pubescente pe fata inferioara, bordate cu alb-crem. Florile roz sunt foarte decorative, infundibuliform-campanulate, 3cm lungime, grupate cate 3-4, abundente. Infloreste in mai-iunie.
Caracteristici si cerinte: crestere rapida. Rezista la ger. Infloresc bine la soare, dar tolereaza si semiumbra.
Utilizare peisagistica: izolat sau in grupuri.
Descriere: formeaza o tufa erecta inalta pana la 3 m inaltime, cu ramuri divergente, frunze oval lanceolate, pubescente pe fata inferioara. Florile roz sunt foarte decorative, infundibuliform-campanulate, 3cm lungime, grupate cate 3-4, abundente. Infloreste in mai-iunie.
Caracteristici si cerinte: crestere rapida. Rezista la ger. Infloresc bine la soare, dar tolereaza si semiumbra.
CITESTE - Weigela (Weigela florida)

Forsythia ( Forsythia Lynwood Gold)

Infloreste abundent primavara, printre primii arbusti.Prefera locurile insorite. Este nepretentios.Vreau sa va prezint o planta pe care multi o cunoasteti, un arbust care isi merita pe deplin denumirile populare aurul din gradina sau ploaia de aur sau stiintific cunoscut ca si Forsythia.Forsythia este o planta absolut incantatatoare, o pata de culoare in gradina in martie si aprilie, este un vestitor al primaverii.In lunile martie, aprilie, arbustul infloreste, florile mici, de un galben-auriu intens cresc pe tulpinile mai tinere inainte de infrunzire. Forsythia un arbust rezistent si viguros cu frunze cazatoare.
Arbustul are o crestere naturala, nu necesita o taiere anuala regulata ca sa infloreasca.Sper ca prin aceste cateva calitati enumerate v-am convins de ce Forsythia este o planta atat de iubita si de des intalnita in gradini, parcuri, etc.aierea arbustului se poate face pentru forma sau pentru indesire. Se taie din tulpina batrana (pana la 2/3 din lungime), taierea avand rolul atat de fortificare cat si pentru a favoriza aparitia de noi lastari. In cazul imbolnavirilor, partile afectate din planta trebuiesc inlaturate.
Udatul se face de fiecare data cand solul o cere, iar fertilizarea cu ingrasamant se realizeaza in special la inceputul primaverii.Cultivarea Forsythiei este una extreme de facila, planta se adapteaza usor la orice fel de teren si nu necesita conditii speciale.Reproducerea se realizeaza prin ingroparea butasilor. Butasii batrani se pot planta chiar si in timpul iernii iar cei tineri primavara dupa inflorire sau vara.Forsythia este vedeta gradinilor prin coloristica puternica din timpul perioadei de inflorire. Nu ar trebui sa va lipseasca din gradina!
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/weigela-weigela-florida.html
CITESTE - Forsythia ( Forsythia Lynwood Gold)

Spiree (Spiraea cinerea "Grefsheim")

Acest soi viguros de spiree dezvolta lastari floriferi lungi de 40 cm.Crestere compacta, rezista bine la tundere.Frunzele sunt mici lanceolalte, verde deschis. Planta la ghiveci.Acest soi viguros de spiree dezvoltă lăstari floriferi lungi de 40 cm. Creştere compactă, rezistă bine la tundere. Frunzele sunt mici lanceolate, verde deschis. Plantă la ghiveci. Mărimea la livrare: aprox. 20 cm. Poate creşte pâna la 2 m. 
CITESTE - Spiree (Spiraea cinerea "Grefsheim")

Dracila cu frunze rosii ( Berberis thunbergii "Atropururea")

Planta perfecta pentru gard viu, cu ghimpi Este cu radacini libera. Distanta de plantare: 30 cm.Denumirile populare ale acestei plante medicinale sunt: macris spinos, macris iepuresc, agris rosu, cel care te iubeste te inteapa etc., iar denumirea latina este de berberis vulgaris. Aspectul sau este de nuiele plecate din una si aceeasi radacina si in unele cazuri intalnim tulpini groase in diametru de 5-6 cm din care pleaca nuiele ajungand la o inaltime de 2 m. Aceste nuiele au ramurile acoperite cu ghimpi tripli, divergenti, ramuri de culoare rosie cand sunt tinere, dar cand se intareste, coaja lor se schimba in cenusiu murdar, iar lemnul este galben. Frunzele sunt adesea rosii, ovale si dispuse in fascicole care pornesc din acelasi loc cu ghimpi si struguri florali. Aceste flori sunt galbene cu miros neplacut si atarna in jos. Fructele sunt boabe ovoide, de culoare rosie aprinsa si au un gust acrisor si placut. Creste indeosebi prin tufisuri si lunci, spontan pe coaste etc. Recoltarea se face in mod deosebit asupra coajei, in perioada septembrie-octombrie. Compozitia chimica a coajei de dracila consta in: alcaloizi, berberina (in mare cantitate), berbamina si oxiacanthin vinetin etc. 
CITESTE - Dracila cu frunze rosii ( Berberis thunbergii "Atropururea")

Jugastru (Ager campreste)

Este o planta nativa , rezistenta, ideala pentru gard viu inalt. Are crestere rapida, se ingrijeste usor. Dezvolta un frunzis de toamna splendid.Este un arbore cu o crestere lenta, care in natura poate atinge inaltimi de 10-15 m. Spre deosebire de celelalte genuri de artar, jugastrul nu dezvolta ramificatii atat de bogate, iar frunza nu este foarte decupata. Tot specific speciei este si faptul ca ramurile nu se ingroasa usor, bonsaii realizati avand o silueta zvelta si delicata. Pentru bonsai, cea mai indicata varietate este Acer campestre compactum, un soi pitic care in natura creste pana la 2-3 m inaltime, iar frunzele au dimensiuni mult mai mici.Jugastrul are nevoie de foarte multa lumina si se simte bine in soare direct tot timpul zilei. Ca bonsai, poate fi amplasat si intr-o zona cu lumina puternica dar indirecta, insa trebuie controlata permanent dimensiunea frunzelor. Suporta fara probleme clima din tara noastra dar, dat fiind vasul specific bonsai, e bine sa-l ferim de temperaturi sub -15°C sau de peste +35°C. Plantele tinere trebuie ferite de inghet.
Udarea se va face cu masura, specia nefiind mare iubitoare de apa. Cu toate acestea, substratul nu trebuie sa ramana niciodata complet uscat. Fertilizarea se face de primavara pana toamna, o data la 2 saptamani cu un ingrasamant echilibrat, de preferinta special pentru bonsai. Se poate folosi si un fertilizant pentru plante obisnuite, dar dozajul va fi redus la jumatate. Iarna e indicat ca fertilizarea sa fie intrerupta. Jugastrul este foarte tolerant in privinta substratului, singura conditie fiind ca acesta sa aiba un drenaj bun. Se simte la fel de bine si intr-un sol acid si intr-unul alcalin.
Replantarea jugastrului este bine sa fie facuta, daca nu anual, cel putin o data la doi ani. Chiar daca specia are o crestere lenta, radacinile se dezvolta relativ repede si tind sa acapareze intreg spatiul din vas.
CITESTE - Jugastru (Ager campreste)

Soc parfumat cu frunze rosu inchis (Sambucus nigra Red Holy)

Soc parfumat cu frunze rosu inchis (Sambucus nigra Red Holy)din primavara pana toamna straluceste in culoarea rosu-aprins. In iunie aduce florile roz, cu diametrul de 20 cm, care emana un parfum foarte senzual, asemanator lamaii.In august- septembrie se coc multimea bacelor negre-purpurii, delicioase.Florile sunt ideale pentru: ceai, sau suc, pentru baie- ca aromaterapie, sau condiment la diferite mancaruri.Este o planta cu adevarat foarte sanatoasa.
CITESTE - Soc parfumat cu frunze rosu inchis (Sambucus nigra Red Holy)

Zmeur Gold

Zmeur galben care fructifica toamna. Are productivitate remarcabila.Fructele sunt galbene,mari si conice.Gustul lor este dulce, foarte placut.Pe langa consumul  proaspat se foloseste si la ornarea produselor de patiserie.Are coacere mediu-târzie. Fructele sunt potrivit de mari, rotunde, de culoare deosebită, galbenă, cu pulpă tare, aromată. Are productivitate mare. Sunt potrivite pentru consum proaspăt şi pentru ornarea deserturilor.
CITESTE - Zmeur Gold

Aroma Queen

Aroma Queen-fructele acestui soi special cu productivitate mare si indelungata, se culeg din inceputul lunii iulie pana in octombrie.Are boabe mari, de culoare rosu inchis, de forma conica turtita, se culege usor. Fructele se coc pe lastarii din primul an.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/turba-novobalt.html 
CITESTE - Aroma Queen

Turba novobalt

Turba novobalt-imbunatateste structura si caracteristicile fizico-biochimice ale solului.Recomandat special pentru cultivarea plantelor acidofile (Rhodoodendron, Castan, Kiwi, Hortensie si Afin). La plantarea acestora, se amesteca turba Novobalt 10-50% cu pamant.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/aroma-queen.html 
CITESTE - Turba novobalt

Afin cu ciorchini Reka

Afin cu ciorchini Reka-boabe sanatoase, pline cu minerale, vitamine si cu substante biologic active.Primul soi de afin care tolereaza solul de gradina.Incepand din luna iulie cresc fructele in ciorchini lungi cu boabe mari,dulci si aromate.Tufa este viguroasa, rezistenta, la maturitate poate ajunge chiar si la inaltimea de 2 m.In perioada de productivitate se pot recolta mai multe kg de fructe.Boabele mari, rezistente se pot pastra mult timp, se pot congela sau prepara din ele gemuri si sucuri gustoase.Aroma seamana mult cu gustul afinului de padure, doar ca nu coloreaza dintii in albastru.Acest soi de afin joaca un rol important in alimentatia sanatoasa.Nu prea exista un alt fruct asemanator in care sa gasim atatea minerale, vitamine si substante biologic active, prin consumarea lor se pot preveni multe boli.Substantele lor active sunt recunoscute si in medicina.Florile albe cu parfum de miere, frunzele dense de culoare verde inchis cae toamna se coloreaza in rosu dau un aspect deosebit gradinii dumneavoastra.Este total rezistent la ger.Se dezvolta ft bine in toate solurile de gradina, bine drenate fertile cu pH acid.Pentru aceasta planta este ideal solul afanat,cu pH in jur de 5, care se poate obtine prin amestecarea solului cu turba.Perioada de coacere: iulie-august.Este autopolenizator.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/mara-de-bois.html
CITESTE - Afin cu ciorchini Reka

Mara de Bois

Mara de Bois-este un soi care produce de doua ori pe an Prima fuctificare este devreme in mai, iar a doua incepe din mijlocul lunii iulie. Fructele medii-mari,au forma conica turtita, sunt foarte delicioase.Stoloni  in cuburi nutritive.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/meralodo.html
CITESTE - Mara de Bois

Meralodo

Meralodo are fructificare continua.Este ideal pentru gradini  mici sau pe terase, cultivate in ghiveci. Dupa prima recolta, urmeaza o scurta pauza, apoi incepe coacerea continua care tine toata vara pana la sosirea gerurilor.Fructele sunt medii-mari, de culoare rosu inchis.Pulpa este consistenta, zemoasa, cu o aroma specifica  de capsuni, dulce.Se coace din luna iunie pana la primul ger.Stoloni in cuburi nutritive.
CITESTE - Meralodo

Spirala pentru catarare

Garantat inoxidabil.Asigura crestere stabila. Lungime: 100 cm.
CITESTE - Spirala pentru catarare

Kletter Star 2000 (Hummi)

Capsunul  senzational, catarator, fructifica abundent si permanent din luna iunie pana la primele geruri.Fructele sunt medii-mari, foarte delicioase. Dezvolta stoloni lungi care infloresc si fructifica.Stolonii trebuie legati de tarusi sau la cultivarea in cilindru se lasa sa se atarne.Pentru formarea stolonilor, capsunii necesita apa multa si ingrasaminte din belsug.Stoloni in cuburi nutritive.
CITESTE - Kletter Star 2000 (Hummi)

Frapendula- capsunul atarnator

Sunt multe modalitati pt a folosi acest capsun nobil, atarnator, de mare valoare.In balcoane sau pe terase, grradini de iarna, veranda luminoasa, peste tot infloreste si produce. Fructele cresc pe doua nivele. Infloreste si produce deja din acest an din iunie pana in octombrie.
Stoloni in cuburi nutritive.
CITESTE - Frapendula- capsunul atarnator

Elsanta

Soiul de succes! Nu intamplator a devenit soiul de pe primul loc din Europa. Produce de mediu timpuriu(sfarsit de mai, inceput de iunie), este foarte productiv. Fructele sunt ft aspectuoase, mari, rosu-lucioase.Are gust aromat, placut acidulat, racoritor.Stoloni in cuburi nutritive.
CITESTE - Elsanta

Korona

Semitimpuriu. Experienta a gustului deosebita pt toata familia. In exterior culoarea rosie intensa in interior aroma cea mai placuta. Fructele conice si ovale isi patreaza aroma chiar si dupa congelare.Are productie bogata chiar si in primul sezon de rodire. Va fii preferatul copiilor, pt ca se culege usor si sunt delicioase chiar si fara zahar.
CITESTE - Korona

Senga Sengana

Soi de top semitimpuriu. Este cunoscut si apreciat printre gurmanzii din toata lumea. Renumele acestui "soi regal" se datoreaza fructelor imense, aromate si lucioase.Continutul ridicat de zahar atribuie fructelor o aroma inconfundabila, deosebita.Pulpa tare de culoare rosu inchis.Stoloni in cuburi nutritive.
CITESTE - Senga Sengana

Thutop

Soiul Thuriga ameliorat. Soi cu coacere mediu-tarziu si fructe mari.Fructele au culoarea rosu intens cu aroma deosebit de gustoasa. Putin sensibil la micoze. Stoloni in cuburi nutritive.
CITESTE - Thutop

Lambada

Este un soi ft timpurie, gustos.Se coace deja din luna mai, inainte de soiul Gorella. Fructele sunt mari, de forma conica ascutita, cu gat, portocaliu- roscate, lucioase, medii-tari si sepalele stau destinse.Are gust ft delicios si continut bogat in fructoza.Are productivitate mare.Este recomandat atat pt cultivarea in camp cat si in culturi protejate si fortate. Este rezistent la aproape toate micozele.Stoloni in cuburi nutritive.
CITESTE - Lambada

Remarka -agris columnar de culoare rosu inchis

Zemos! Se poate planta la o distanta de 50 de cm unul de altul. Datorita formei columnare se poate culege usor  fara a va zgaria, aveti acces usor la fructe. Fructele mari, sanatoase sunt foarte delicioase.Au coaja subtire si doar putin tomentoasa.Este un soi cu coacere timpurie, fructele nu cad la maturitate.Autopolenizator. Plante viguroase, in ghiveci.
CITESTE - Remarka -agris columnar de culoare rosu inchis

Agris columnar verde galbui Mucurinres

Zemos! Productivitate mare! Se culege usor datorita formei columnare. Se culege usor datorita formei columnare. Planta de vigoare mare, cu boabe ft. mari cu un gust armonios dulce- acrisor. Fructele nu cad nici la plina coacere.Autopolenizator.Perioada de maturare: inceputul lunii iulie.Plante viguroase in ghivece.
CITESTE - Agris columnar verde galbui Mucurinres

Coacaz columnar rosu Rovada

Coacaz cu ciorchini mari, fructe zemoase cu gust armonios.Capacitatea productiva este ft ridicata. Ciorchinii lungi cresc aproape la 15 cm lungime. Se coace in a doua jumatate a lunii iunie. Autopolenizator. Plante viguroase, in ghiveci.
CITESTE - Coacaz columnar rosu Rovada

Coacaz columnar negru Titania

Este cel mai productiv, cu fructele cele mai mari si cele mai delicioase dintre toate soiurile de coacaz. Fructele zemoase cresc in ciorchini si raman mult timp pe tufa.Este perfect pentru consum proaspat sau pentru preparate ca sucuri, dulceturi si jeleuri. Total rezistent la ger, nu este sensibil la boli. Se coace la sfarsitul lunii iunie, autopolenizator. Plante viguroase, in ghiveci.
CITESTE - Coacaz columnar negru Titania

Jonkheer van Tets- coacaz rosu

Se coace in mijlocul lunii iunie, este un soi timpuriu, viguros si robust. Are pruductivitate mare, fructe mari, foarte delicioase.
CITESTE - Jonkheer van Tets- coacaz rosu

Coacaz Champagner

Fructele sunt alb- galbui, cu aroma asemanatoare de sampanie. Este un soi semi-timpuriu.
Tufe viguroase.
CITESTE - Coacaz Champagner

Coacaz negru Fertodi 1

Se coace la sfarsitul lui iunie, este timpuriu, de vigoare mica.Se culege usor, are fructe mari cu aroma placuta.Este ideal atat pentru consum proaspat cat si pentru congelare.
CITESTE - Coacaz negru Fertodi 1

Rokula

Soi capabil la productivitate foarte mare.Fructele sunt ovale mari de culoare rosu inchis, cu gust dulce, aromat.
Rezistent la fainare. Plante viguroase in ghivece.
CITESTE - Rokula

Invicta

Are cresterea viguroasa, cu productivitate mare.Fructele sunt voluminoase , cu aroma placuta.Este un soi rezistent la fainare!Plante viguroase cu trunchi inalt, cu 3-4 ramificatii.
CITESTE - Invicta

Urias de Pallag

Se coace la inceputul lunii iulie, are culoarea galben-verzuie.Lastarii sunt puternici si atarna.Fructele sunt foarte mari, placut aromate. Plante viguroase, cu trunchi inalt, cu 3-4 ramificatii.
CITESTE - Urias de Pallag

Rosu delicios

Este un soi cu boabe rosii care se matureaza la inceputul lunii iulie.Are fructe mari, ovale, cu gust dulce-zemos.Plante viguroase cu trunchi inalt cu 3-4 ramificatii.
CITESTE - Rosu delicios

Buckingham Tayberry fara spini

In sfarsit s-a obtinut un soi fara spini din incrucisarea zmeurului si a murului! Astfel recoltarea devine mult mai usoara si comoda.Perioada de coacere este in iulie august, atunci cand fructele sunt mari de culoare rosu inchis.Bucurati-va de savoarea fructelor in gemuri, sucuri sau chiar si in prajituri.Distanta de plantare: 100 cm.Plante viguroase in ghiveci.
CITESTE - Buckingham Tayberry fara spini

Noutate 2011 cu fructe!Mur Arkansas navaho Summerlong

Cel mai bun soi de mur: productie uriasa, aroma minunata, timp de recoltare care dureaza luni intregi.Mur negru intens, care se poate savura toata vara.Fructele se culeg ft comod datorita cresterii columnare si fara spini.A doua generatie a soiului original si ameliorat Navaho.Perioada de fructificare este ft lunga, productia este mai abundenta, fructele sunt mai mari si mai delicioase.Gustul fructelor tocmai culese de pe tufa este incomparabil.Isi pastreaza aroma placuta in prajituri, placinte si gemuri.Murul Navaho Summerlong este rezistent fata de diferite boli.Perioada de recoltare: iunie-octombrie.Gustul: dulce,placut, fructat.Distanta de plantare: 100 cm.
CITESTE - Noutate 2011 cu fructe!Mur Arkansas navaho Summerlong

Vitalbeere- numele chinezesc Wu-Wei- Zi

Se considera o raritate la noi, dar in Asia este o planta traditionala. Dupa numele lui chinezesc i se mai spune si "fructele cu 5 arome",pt ca se imbina in el aromele : dulce, acrisor, amarui, picant, sarat.Originea: este bastinas in Japonia, Coreea, China.Numele stiintific este Schisandra chinensis si are rol important in medicina traditionala chineza deja de 2 mii de ani. In China boabele proaspete si uscate se folosesc pt vindecarea a mai multor boli.Se poate prepara ceai si din frunze si din lastari. Se coace in septembrie octombrie.Deja in mai apar florile albe sau roz deschis, ft parfumate.Este o planta cataratoare care poate sa ajunga chiar la 3 m inaltime.Este indicata ajutarea catararii pe un suport.Se planteaza in locuri semi-umbroase,Este total rezistenta la ger, ft usor de ingrijit si rezistenta la boli.Autopolenizator.
CITESTE - Vitalbeere- numele chinezesc Wu-Wei- Zi

Boabe Goji ( Lycium chinense)

Acest arbust  provine din Himalaia are crestere foarte rapida si robusta. Are ramuri subtiri cu spini, care la maturitate ajung chiar la 2 m inaltime.Este total rezistent la ger pana la -25 C.Nu este pretentios, prefera locurile cu soare, semiumbra.Fructele se coc incepand din luna august pana in luna octombrie.Boabele rosii sunt utilizate de sute de ani in medicina chinezeasca pt mentinerea sanatatii.Contine ft multe vitamine si antioxidanti.
CITESTE - Boabe Goji ( Lycium chinense)

Catina

Este o planta dioica,anemofila, nepretioasa la sol, rezistenta la seceta. Un exemplar polenizator este capabil sa polenizeze 8-10 productive.Este perfect rezistent la ger, prefera locurile insorite si sol afanat. Boabele sunt sanatoase, ft bogate in vitaminele C si E. Este recunoscuta ca si planta medicinala deoarece apara si intareste sistemul imunitar. Are efecte benefice in tratarea diferitelor boli.
Distanta de plantare: 2-2,5 m.
CITESTE - Catina

Cranberry (Vaccinium macrocarpon)

Apartine Familiei si genului Vaccinium. Boabele mari de culoare rosu rubiniu sunt patate cu galben, pulpa deschisa este pietroasa cu gust putin coclit, racoritor. Fructele proaspete se culeg din septembrie, se mentin proaspat mult timp.Aroma lor speciala este ideala pt iaurturi, shakeuri, deserturi. Fructele congelate se pot depozita chiar si un an.Indiferent proaspete sau congelate Cranberry  se poate prepara in mai multe feluri: sucuri, jeleuri.Mai multe cercetari demonstreaza ca 1-2 pahar/zi de bautura din Cranberry ajuta la prevenirea bolilor.Fructele rosu -galbui sunt medicamente naturale impotriva unor bacterii care sunt localizate in gura, stomac sau in caile urinare.Substantele active din Cranberry ajuta  la oprirea infectiilor bacteriene care ar duce la inflamatii.Ajuta la cresterea colesterolului "bun" HDL in sange, limitand astfel cantitatea de colesterol periculos de LDL.Medicii sfatuiesc consumarea sucului de fructe pt prevenirea problemelor cardiace si arteriale. Fructele contin in cantitati mari: sodiu, fosfor, potasiu si vitamina C (30-40 mg/100g fruct) ajutand la imunitatea organismului.Arbust pitic vesnic verde, de aproximativ 10-15 cm inaltime. Prefera sol acid si loc racoros.Se planteaza 6 bucati la m2.
CITESTE - Cranberry (Vaccinium macrocarpon)

TwoTimer Sugana Zmeur auriu

Soiul cu doua fructificari pe an acum si cu fructe galbene.Fructele mari, tari se pot culege usor.
Caracteristicile zmeurului sunt aceleasi cu soiul rosu.
CITESTE - TwoTimer Sugana Zmeur auriu

TwoTimer Sugana Zmeur rosu

Zmeur minunat din Sudul insorit al Tirolului.Este primul soi de zmeur pe plan mondial care fructifica de doua ori pe an: la inceputul verii in luna iunie si vara tarziu din luna august. Este incrucisarea senzationala a celor doua soiuri cunoscute. De la Autumn Bliss a primit aroma exceptionala iar de la soiul Tulameen cresterea compacta.Doua recolte bogate in cursul verii, fructele voluminoase mai mari decat moneda de un Euro, de culoare rosu deschis au gustul deliciosal zmeurei de padure, se pastreaza bine.Planta este rezistenta la ger, usor de ingrijit are crestere compacta, verticala. Este ideala pt gradini sau terase, cultivate in ghivece.
CITESTE - TwoTimer Sugana Zmeur rosu

Zmeur violet (Rubus x neglectus)

Are culoarea neobisnuita: albastru- violet inchis.Este o planta robusta, viguroasa, fara spini, astfel culegerea este mult mai usoara. Aroma intensiva a fructelor seamana cu combinatia zmeurului si a murului.Este ideala atat pentru consumare proaspata, cat si preparat pt dulceata si compot. A devenit ft cunoscut datorita si continutului ridicat in substante benefice care ajuta la mentinerea sanatatii.
Planta- atat fructul, cat si frunza- a fost apreciata si de bastinasii americani, care au folosit-o ca medicament: pentru ameliorarea durerilor de stomac si contra problemelor ochiului.Zmeurul violet contine in cantitati mari antociani care sunt benefici pt organismul uman.
CITESTE - Zmeur violet (Rubus x neglectus)

Willamette

Este un soi timpuriu, cu fructe mari. Poate fructifica de doua ori pe an, a doua fructificare fiind la sfarsitul lunii august inceput de septembrie. Lastarii sunt rezistenti la boli. Fructele tari de forma conica au culoarea rosu deschis, se culeg usor, sunt foarte aromate.
CITESTE - Willamette

Afinul Duke

Este apreciat de zeci de ani datorita productiei mari de fructe de culoare albastru deschis mari de 2 cm.Din acest motiv este apreciat in plantatiile intensive de afin.Acum este accesibil si gradinarilor amatori.Plantele tinere au o productie de 20 pana la 40 kg de fructe anual. Fructele ft. mari sunt rezistente, aromate, dulci si bogate in vitamina C. Savoarea nu a fost niciodata asa de sanatoasa.Este ideal ca si planta de gradina sau container, rezistent pe timpul iernii.Necesita un sol acid, acesta se poate regla cu turba acida sau amestec de pamant pt rododendron.
CITESTE - Afinul Duke

KieRoyal

Primul soi de coacaz negru delicios care in mod exceptional este dulce cu aroma placuta. Ciorchinii lungi cresc mari, boabele se matureaza uniform si nu cad. Este o planta de vigoare mica cu productivitate mare. Se coace deja la inceputul lunii iulie.
 KieRoyal - "Boaba sanatatii".Are continut ft. ridicat de vitamina C. Este o comoara pretioasa pt. pastrarea sanatatii dumneavoastra. Contine o cantitate mare din vitaminele B,P,C,pectina si substante minerale valoroase care ne apara de tuse si raguseala. Stimuleaza sistemul imunitar si activeaza producerea hormonilor. Beta- carotina intareste  mucoasa, niacina relaxeaza si calmeaza nervii.Posasiul este benefic pt inima si muschi. KieRoyal - "Boaba  relevatiei".Fructele cu aroma dulce particulara sunt excelente pt prepararea sucului, dulcetei si pt consum proaspat. Sucul din KieRojal confera un gust specific cocktailurilor si shakeurilor.Este autopolenizator.Plante viguroase, in ghivece.
CITESTE - KieRoyal

Merisor cu productivitate mare (Vacciuium vitis idaea)

Aceasta planta vesnic verde, cu crestere rapida ajunge la o inaltime maxima de 40 cm. Infloreste si produce de doua ori pe an. Diametrul fructelor rotunde, de culoare rosu deschis, poate ajunge si la 1 cm.Boabele au gust fin, se pot consuma si crud. Sunt ideale si ca garnitura langa preparatele din carne de vanat, carne de pasare si branzeturi. Se poate creste in gradina sau in ghiveci, indiferent, ca planta solitara sau plantata in straturi.
Are aspect decorativ deosebit, mai ales cand fructele rosii apar printre frunzele ovale, lucioase, de culoare verde inchis.Vara, planta este impodobita cu florile roz deschis in forma de clopot fructele coapte si cele verzi se gasesc in acelasi timp pe tufa.Prima inflorire este in mai-iunie, a doua in iulie-august.Contine in cantitate mare: pectina, vitamina C, substante minerale si antioxidanti.Consumat crud ajuta digestia.Frunzele si boabele ajuta la vindecarea infectiilor cailor urinare, scade nivelul colesterolului si amelioreaza bolile reumatice.
CITESTE - Merisor cu productivitate mare (Vacciuium vitis idaea)

Ice Cream

Soi cu adevarat special, raritate exotica. Numele provine de la faptul ca florile sunt asemanatoare unei inghetate.Circumferinta bulbului: 11/12 cm.
CITESTE - Ice Cream

Canasta

Marginea florilor rosii ca focul este alba si franjurata.
CITESTE - Canasta

Floriosa

Are flori izbitoare cu petale minunat colorate.Floarea se pastreaza timp indelungat atat in gradina, cat si ca floare taiata. Circumferinta bulbului: 12/+ cm
CITESTE - Floriosa

Queensland

Roz si alb pitoresc. Pur si simplu de vis.
CITESTE - Queensland

Lalea franjurata Crispa

Raritate de gradina, valoroasa. Petalele fin sectate stralucesc ca niste cristale de gheata. Nu sunt rare florile de 10 cm la acest soi cu inflorire tarzie. Florile se aseaza pe tulpini viguroase, se preteaza si ca floare taiata, perioada de inflorire lunga. Circumferinta bulbului: 11/12 cm.
CITESTE - Lalea franjurata Crispa

Blueberry Ripple

Acest soi iese in evidenta cu florile albe inflacarate in albastru violet.Circumferinta bulbului: 11/12 cm.
CITESTE - Blueberry Ripple

Magier

Acest soi pretios de lalea la inceput este de culoare albastru- violet, apoi la deschidere se transforma in alb. Doar marginile petalelor isi mentin culoarea initiala de albastru- violet.
Circumferinta bulbului: 10/11 cm.
CITESTE - Magier

2Gavota

Selectionare exceptionala! Gratioasa! Aceasta floare cu coloristica ei neobisnuita se aseaza pe tulpina viguroasa ca o coroana regala, pretioasa. Acest decor floral de lunga durata va va incanta si pe dumneavoastra.
Circumferinta bulbului: 11/12 cm.
CITESTE - 2Gavota

Boston

Lalea clasica de gradina si vaza. Un soi decorativ in culorile galben cu margini rosii si mov. Circumferinta bulbului: 11/12 cm.
CITESTE - Boston

Lalele cu flori multiple

Pe o tulpina pot creste pana la cinci flori minunate. Circumferinta bulbului: 11/12 cm.
CITESTE - Lalele cu flori multiple

Elegance

Culorile roz si alb emana eleganta clasica. 15-15 bucati din fiecare culoare, ambalate si etichetate separat.
CITESTE - Elegance

Angelica

Un vis de primavara. Florile duble roz deschis sunt parfumate. Se mentine mult timp in vaza.
CITESTE - Angelica

Tarda

Florile de culoare galben aprins au forma unei stelute, cresc in buchete. Este ideala pentru stancarii sau plantata in vase.Una dintre soiurile cele mai nepretentioase, se aclimatizeaza usor.
CITESTE - Tarda

Praestans

Multifloral.Flori rosii ca focul care infloresc in buchete.
CITESTE - Praestans

Lalele botanice salbatice

Infloresc primavara in culori intense.Cresc frumos atat in ghiveci cat si in jardiniere.
CITESTE - Lalele botanice salbatice

Rosa Trompeta

Superstar! Coroana florala uriasa de culoare alb-roz.
CITESTE - Rosa Trompeta

Pink Paradise

Petale albe cu mijlocul roz.
CITESTE - Pink Paradise

Texas

Ceva neobisnuit: narcisa dubla de culoare portocalie cu mijlocul rosu. Trebuie neaparat sa o incercati!
CITESTE - Texas

Calgary

O raritate cu flori duble, cu petale de culoare alb crem. Infloreste indelungat, ideala ca floare taiata.
CITESTE - Calgary

Soiuri de narcise

Primii vestitori ai primaverii va ofera un buchet colorat de pasti.Aceste plante incantatoare, in culori vii in sfarsit aduc fericire, dupa zilele posomorate de iarna.
CITESTE - Soiuri de narcise

Lollypop

Este o raritate nobila din soiul crinilor, are flori gigante cu o cromatica minunata. Coloristica petalelor este o tranzitie intre culoarea alba ca zapada si roz inchis.Circumferinta bulbului: 12/14 cm.
CITESTE - Lollypop

Crini nobili, parfumati

Aceste plante cu bulbi, infloresc la mijlocul verii si sunt indragite datorita florilor viu colorate,adesea parfumate.Necesita sol drenat sarac in calcar. Se planteaza in locuri insorite,dar pamantul in jurul plantei trebuie umbrit! Sunt rezistenti la ger.
CITESTE - Crini nobili, parfumati

Crini asiatici cu flori involte (Lilium)

Acum, pentru iubitorii de crini, oferim soiuri deosebite cu flori involte in mai multe culori.Acesti crini speciali merita un loc aparte in gradina dumneavoastra. Sunt ideali si ca floare taiata. Circumferinta bulbului: 14/16 cm.
CITESTE - Crini asiatici cu flori involte (Lilium)

Duet Rosu -Alb

Este cea mai scunda lalea de pe lume! Florile soiului Annie Salomons, rosii ca flacara, mari de 10 cm, asezate pe o tulpina doar de 2 cm formeaza o combinatie coloristica fantastica impreuna cu anemonele alb-stralucitoare.Infloresc in aceeasi perioada.Se pot tine si pe terase, in jardiniere.
CITESTE - Duet Rosu -Alb

Duet Mini

 Lalele Pinocchio si Anemone albe. Lalele rosu-alb dungate impreuna  cu anemonele formeaza un joc de culori minunat in fiecare gradina. Infloresc in aceeasi perioada. Circumferinta bulbului: 10/11 cm.
CITESTE - Duet Mini

Plantator de bulbi de flori

Plantarea bulbilor poate deveni un joc cu aceasta unealta.Scoate pamantul automat de la adancimea optima, apoi cu strangerea manerului rastoarna pamantul inapoi. Adancimea de plantare se poate regla intre 8-16 cm.
CITESTE - Plantator de bulbi de flori

Cos pentru plantat bulbi

Protejeaza bulbii de cartite si alte rozatoare.
Dupa inflorire cosul plin cu bulbi se poate scoate usor din pamant.
CITESTE - Cos pentru plantat bulbi

Branduse de toamna Waterlily (Colchicum)

Dintr-un singur bulb toamna infloresc mai multe flori.Circumferinta bulbului: 14/+ cm.
CITESTE - Branduse de toamna Waterlily (Colchicum)

Bradusa de toamna Album Flora Plena (Colchicum)

Raritate senzationala cu flori albe. Circumferinta bulbului: 13/15 cm.
CITESTE - Bradusa de toamna Album Flora Plena (Colchicum)

Branduse de toamna

Flori de toamna asemanatoare nufarului. Planta cu bulb nepretentioasa , se inmulteste usor sub arbori si arbusti sau la marginea gazonului.
CITESTE - Branduse de toamna

Woodstock

Incrucisare eleganta cu flori purpurii.Circumferinta bulbului: 14/15 cm.
CITESTE - Woodstock

Gipsy Queen

Soi special cu flori mari, de culoarea somonului. Circumferinta bulbului: 14/15 cm.
CITESTE - Gipsy Queen

Floarea tiganului (Sparaxis tricolor)

Florile superbe par a fi un adevarat artificiu. Sunt ideale si ca floarea taiata.
Circumferinta bulbului: 4/5 cm.
CITESTE - Floarea tiganului (Sparaxis tricolor)

Amarilis Pappilio

Fermecator  ca un fluture exotic! Florile si culoarea lui seamana cu orhideele. Frunzele sunt verzi tot anul. Pe o singura tulpina cresc 2-3  flori. Circumferinta bulbului: min. 20 cm.
CITESTE - Amarilis Pappilio

Amarilis cu flori involte ( Amaryllis Cherry Nymph)

Flori asemanatoare trandafirilor, rosu intens, involte.Circumferinta bulbului: 28/30 cm.
CITESTE - Amarilis cu flori involte ( Amaryllis Cherry Nymph)

Ammarilis Gigant

Din bulbii mari se dezvolta pe 2-3 tulpini, patru sau mai multe flori uriase. Trebuie doar sa plantati bulbii intr-un ghiveci mai mare, in pamant de flori universal si sa-l puneti intr-un loc luminos. De la aparitia tulpinii solul trebuie mentinut umed.Cu o intretinere potrivita bulbii vor inflori si in anii urmatori.
CITESTE - Ammarilis Gigant

Anemone St. Brigid (Anemone)

Culori mixte din Anemone cu flori duble.Circumferinta bulbului: 4/+ cm.
CITESTE - Anemone St. Brigid (Anemone)

Iris (Iris x hollandica)

Culori mixte.Este o floare bine cunoscuta, indragita si timpurie potrivita atat in gradini, cat si ca floare taiata.
Circumferinta bulbului: 6/7 cm.
CITESTE - Iris (Iris x hollandica)

Laleaua imparatului persana (Fritilaria persica)

Acest soi de laleaua imparatului cu flori rosii- purpurii provine din Asia Mica. Florile se deschid in ciorchini lungi si infloresc indelungat in fiecare an. Specialitate iubitoare de caldura si lumina.Circumferinta bulbului: 18/20 cm.
CITESTE - Laleaua imparatului persana (Fritilaria persica)

Ciclamen alpin - adevarata planta perena( Cyclamen europaeum)

Aduce lumea fermecata de munte in gradina dumneavoastra.
Recomandam a fi plantat in locuri semiumbroase, moderat - umede. Necesita sol acid.
Circumferinta bulbului:13/15 cm.
CITESTE - Ciclamen alpin - adevarata planta perena( Cyclamen europaeum)

Luscute mari (Leucojum aestivum Graeveti Giant)

Florile albe, mari de 2-3 cm, in forma de clopot, verde deschis la varfurile petalelor. Se dezvolta cel mai bine in locuri umbroase/ semiumbroase.Necesita multa apa.
Circumferinta bulbului: 12/ +cm.
CITESTE - Luscute mari (Leucojum aestivum Graeveti Giant)

Ghiocei (Galanthus)

Ghiocelul (Galanthus) este un gen de plante bulboase din familia Amarylidaceae,  plante care înfloresc printre primele la începutul primăverii.
Circumferinta bulbului: 4/5 cm.
CITESTE - Ghiocei (Galanthus)

Laleaua pestrita (Frittilaria meleagris)

Laleaua pestrita este o floare primavaratica, de o frumusete exotica, protejata in toate tarile europene. In Romania a fost declarata “monument al naturii”, fiind protejata prin lege. Infloreste in lunile martie-mai, in functie de conditiile geografice.Radacina este bulboasa, iar tulpina are 20-30 cm, frunzele fiind liniare.
CITESTE - Laleaua pestrita (Frittilaria meleagris)

Laleaua imparatului portocalie

Frumoasă şi utilă în acelaşi timp. Planta alungă cârtiţele, animalele rozătoare, iar florile sunt ca nişte scântei desprinse din soare, după iarna îndelungată. Se plantează la soare, în sol fertil.
Înfloreste în perioada februarie -aprilie.
CITESTE - Laleaua imparatului portocalie

Laleaua imparatului galbena

Florile sunt ca nişte coroane atârnate înfloresc în aprilie-mai, creşte la 80-90 cm înălţime.
Alungă cârtiţele.
CITESTE - Laleaua imparatului galbena

Ceapa ornamentala stelata ( Allium schubertii)

Este o podoaba particulara pentru stancarii, straturi perene Petalele bizare au aspectul unui artificiu.
Decoreaza si in vaza. Circumferinta bulbului: 10/12 cm.
CITESTE - Ceapa ornamentala stelata ( Allium schubertii)

Ceapa ornamentala gigant (Allium)

Bulgarii florali mari, albi si albastru violet apar in mai-iunie.
Aceasta ceapa ornamentala spectaculoasa este ideala si ca planta taiata.
CITESTE - Ceapa ornamentala gigant (Allium)

Ixia, culori mixte (Ixia viridiflora)

Ciorchinii viu colorati confera o priveliste spectaculoasa. Se poate planta si in ghiveci.
Circumferinta bulbului: 4/5 cm.
CITESTE - Ixia, culori mixte (Ixia viridiflora)

Lumanarea desertului (Eremurus)

Soiuri hibrizi. Coloane decortive alcatuite din sute de flori mici.
Rezistenta la inghet la noi in tara. Infloreste in iunie - iulie. Are nevoie de mult soare si de lumina, asa ca trebuie plantata in zonele in care soarele bate cateva ore pe zi. Solul trebuie sa fie bogat si bine drenat. In cazul in care solul in care il puneti nu este bine drenat, o idee buna ar fi sa se puna pe fundul gropii nisip si pietre mici.
Suporta foarte bine seceta si uscaciunea aerului in jurul tulpinii si a florii. Puteti ingrasa solul adaugand compost din balegar de vaca. Dupa ce au trecut florile, planta intra in repaus si nu mai trebuie udata. Dupa ce frunzele s-au ingalbenit, planta se reteaza de la baza tulpinii, iar radacina va ramane in sol pana in primavara urmatoare.
CITESTE - Lumanarea desertului (Eremurus)

Piciorul cocosului ( Rannuncculus asiaticus)

Este o floare recunoscatoare ca planta de gradina si ca floare taiata.Ierneaza in locuri ferite de ger.
Inainte de plantare trebuie bine inmuiat in apa.
CITESTE - Piciorul cocosului ( Rannuncculus asiaticus)

Iarbă de pampas alb

Este o iarbă decorativă înaltă foarte aspectuoasă. Florile au culoarea crem, sunt mari alungite, pufoase. Preferă locurile însorite. Nu preferă apa în exces iar iarna tulpinile trebuie legate şi baza ferită de ger.
CITESTE - Iarbă de pampas alb

Iarba de pampas, roz

Iarba decorativa prin florile mari,cu aspect stufos, de culoare roz, si formeaza o movila mare de muchii ascutite la jumatatea tulpinii cu frunze verzi, care este avantajos pentru adaugarea unui impact la gradina.Acesta este un soi spectaculos de inalt cu pene de culoare roz-rosie, pe tulpini puternice in dezvoltare in luna august.
Prefera locurile in plin soare, chiar cu expunere la arsita solar
Rezista la uscaciune si se multumeste cu ploile, nu necesita udare.Nu necesita ingrijiri speciale (udare putina),primavara se va tunde scurt. Va recomandam sa inlaturati orice tulpina moarta si deteriorata in fiecare an, intre lunile februarie si martie. Scoateti tulpinile vechi prin taierea si pieptanare la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii. 
Un sol fertil, bine drenat, se recomanda utilizarea ingrasamintelor disponibile, naturale sau chimice
Inainte de venirea iernii se acopera plantele cu stuf. Va recomandam protejarea coroanei de plante cu un mulci adanc,uscat in timpul iernii. Complet rezistent pana la temperatura de -15 ° C.



CITESTE - Iarba de pampas, roz

Iarba de pampas (Cortaderia selloana)

Baza trebuie ferita de ger si de apa in exces.Iarna este recomandata legarea tulpinilor si in acoperirea bazei cu frunze vestejite.Infloreste: sept. - noi.
CITESTE - Iarba de pampas (Cortaderia selloana)

Barba sarpelui (Ophiopogon planiscapus Nigrescens)

Adevarata raritate deosebita cu frunze aproape negre.
Flori mov pal, globuloase vor decora aceasta planta.
CITESTE - Barba sarpelui (Ophiopogon planiscapus Nigrescens)

Pene de iarba (Cotula squalida)

Este o planta acoperitoare de sol, cu frunzis moale in forma de pana, care rezista la calcare.Florile mici si galbene se pot observa in lunile mai- iunie. Se planteaza ca inlocuitor de gazon, nu necesita tundere.Are nevoie  de multa apa, prefera locurile insorite.
CITESTE - Pene de iarba (Cotula squalida)

Koeleria (Koeleria glauca)

Este foarte rezistenta la seceta, se planteaza in locatii insorite, se poate asocia cu trandafiri si lavanda. Este ideala pentru rocarii, se utilizeaza ca planta erbacee de frontiera.
CITESTE - Koeleria (Koeleria glauca)

Festuca (Festuca scoparia)

Acoperitor de sol, cu crestere compacta. Este verde frumos chiar si iarna. 
Se planteaza la soare si in sol bine drenat. Se utilizeaza in rocarii.
CITESTE - Festuca (Festuca scoparia)

Penisetum (Pennisetum)

Iarbă foarte decorativă cu flori violet-albăstrui, care persistă luni întregi.
Toamna frunzele au un colorit deosebit: galben-maroniu. Decorează minunat plantată solitar sau în asociaţie cu alte plante perene, ierburi decorative în locuri însorite.
CITESTE - Penisetum (Pennisetum)

Gerrie Hoek,alb

Flori albe, minunate. Infloreste luni in sir.
CITESTE - Gerrie Hoek,alb

Shippi Apricot

Flori batute, minunate, de culoarea piersicii.
CITESTE - Shippi Apricot

Beppie Bronce

Este o floare nobila, eleganta, decorativa.
CITESTE - Beppie Bronce

Sonja

Flori batute, parfumate, roz
CITESTE - Sonja

Feuerzauber

Planta anuala. Mix de flori de vara, ideal pentru jardiere in ferestre si balcon. Florile ajung la o inaltime de 30 cm si sunt foarte rezistete la soare si seceta.
Acest mix de flori infloresc din Iunie pana Octombrie si sunt foarte usor de intretinut.
CITESTE - Feuerzauber

Crizanteme

Aceste flori aduc o pata de culoare in perioadele mai sarace in flori, vara tarziu si toamna.
Florile batute se deschid in buchete. Rezistente la ger.
CITESTE - Crizanteme

Yucca cu frunze variegate (Yucca gloriosa)

Arbust de gradina evergreen, Yucca gloriosa variegata (yuca de gradina) este un arbust ce are frunze, rigide, dispuse in rozeta, de culoare verde cu dungi galben-aurii, si  tulpini solide, lignifiate, iar in varful tulpinii se formeaza unul sau mai multe grupuri de flori. Inflorescentele, compuse din mai multe flori albe, crem, campanulate, cresc in centrul rozetei de frunze, sustinute de un peduncul solid, inalt de pana la 60 cm. Planta infloreste in vara.
CITESTE - Yucca cu frunze variegate (Yucca gloriosa)

Stea stralucitoare ( Liatris spicata Kobold)

Este o planta perena pitica. In fiecare vara ne minuneaza cu inflorescentele ei asemanatoare unui artificiu. Prin culoarea ei atragatoare se evidentiaza foarte bine in fata unui fundal galben.
Este podoaba obligatorie al fiecarui strat peren. Prefera locurile insorite.
CITESTE - Stea stralucitoare ( Liatris spicata Kobold)

Margarete Wirral Supreme (Chrysanthemum max.)

O planta bine cunoscuta, a carei flori albe, mari, duble sunt de 8-10 cm.
Sunt ideale atat in gradina, in straturi cat si ca floare taiata.
CITESTE - Margarete Wirral Supreme (Chrysanthemum max.)

Gentiana montana albastra (Gentiana acaulis)

Genţiană sau Ghinţură-de-primăvară . Foarte răspândită. Este considerată cea mai albastră dintre genţiene şi dintre multe alte flori. O adevarata podoaba pentru rocarii sau ghivece.
CITESTE - Gentiana montana albastra (Gentiana acaulis)

Floarea leopardului (Belamcanda chinesis)

Aceasta planta perena provine din Asia, are flori care atrag atentia, portocalii cu pete maro.
 Se foloseste si ca floare taiata. Necesita protectie fata de ger.
CITESTE - Floarea leopardului (Belamcanda chinesis)

Levantica albastru-violet

Planta perena cu crestere deasa si multe calitati benefice. Plantata intre trandafiri alunga pauchii. Planta medicinala si ornamentala pretioasa. Florile parfumate uscate se pot prepara sub forma de ceai cu efect calmant sau puse in dulap tin deoparte moliile.
CITESTE - Levantica albastru-violet

Nemtisor nobil, culori mixte (Delphinium x cultorum)

Hibrizi selectionati, cu florile uriase, in culori vii.Este una dintre cele mai frumoase plante perene.
Necesita loc ferit de vant, sol fertil, afanat.
Trebuie udat sistematic, tulpinile trebuie legate de un suport.
CITESTE - Nemtisor nobil, culori mixte (Delphinium x cultorum)

Primula (Primula vialli)

Este un soi special de primula cu inflorescente in forma de lumanare.
Mugurii florali sunt de culoare purpurie, iar florile deschise sunt violete.
Necesita sol si clima mai umeda.
CITESTE - Primula (Primula vialli)

Cercelus rezistent la ger (Fuchsia magellanica Gracilis)

Formati gard viu care infloreste toata vara!
De asemenea este ideala plantata in straturile perene sau in ghivece.
Rezistent la ger pana la -16 C

CITESTE - Cercelus rezistent la ger (Fuchsia magellanica Gracilis)

Penstemon

 Penstemon este un gen de planta larg raspandita in America de nord si in estul Asiei, care facea, pana nu demult, parte din familia Scrophulariaceae. Prin prisma noilor cercetari genetice, planta este acum plasata in vasta si extinsa familie a Plantaginaceaelor.
Penstemon are frunze opuse, partial in forma de tub, flori colorate in alb, roz, rosu, albastru sau violet, asemanatoare unor clopotei si capsule cu seminte. Caracteristica cea mai evidenta a acestei plante este prezenta staminodiului - o stamina inutila si sterila (aceasta insemnand ca nu produce polen)
Exista zeci de specii de Penstemon, printre cele mai cunoscute fiind: Penstemon barbatus, Penstemon digitalis si Penstemon cyananthus. Cele mai multe pestemone sunt plante perene erbacee, restul fiind arbusti sau tufe. care variaza ca inaltime intre 10 cm si 3 metri 
Este o planta foarte apreciata pentru aspectul ei, care se dezvolta foarte bine atunci cand este crescuta in lumina soarelui. Ba chiar are nevoie ca razele soarelui sa-i bata direct pe flori, pentru ca acestea sa capete o coloristica interesanta. Nu suporta umezeala si udarea in exces, preferand solul uscat sau semi-umed.
CITESTE - Penstemon

Lupin peren

Aceasta planta perena va fi comoara colorata a gradinii Dumneavoastra.
Ramane frumoasa mult timp si ca floare taiata.
CITESTE - Lupin peren

Clopotei vesnic verde (Campanula garganica)

Sunt indragite datorita florilor albastre care alcatuiesc covorase splendide. Frunzele raman verzi si iarna.
Sunt podoabe atragatoare pentru pereti si stancarii.
CITESTE - Clopotei vesnic verde (Campanula garganica)

Iarbă de soaldină (Sedum acre)

Sedum acre. Vara face abundent flori galben-crom în formă de stea. Foarte aspectuos şi în vase de piatră.
 Plantă perenă care produce un covor floral.
 Necesită locuri uscate, însorite. Are nevoie de drenaj.
CITESTE - Iarbă de soaldină (Sedum acre)

Floare grasa pestrita (Sedum kamtschaticum)

Planta decorativa atat prin frunzele pestrite care ierneaza partial cat si prin forile mici, de culoare rosu-galbui.
Prefera locurile insorite si solul afanat, mediu -fertil.
Rezista bine la seceta.Foarte ideal in stancarii si pe morminte.
CITESTE - Floare grasa pestrita (Sedum kamtschaticum)

Busuioc salbatic cu flori mari (Prunella grandiflora Alba)

Bulgarase albe ca zapada fluturate de vant!Este ideal si pentru ornarea mormintelor.
Sunt foarte estetice langa arbori, arbusti.
CITESTE - Busuioc salbatic cu flori mari (Prunella grandiflora Alba)

Napraznic Rozanne (Geranium Rozanne)

In 2008 a fost aleasa cea mai buna planta perena, are o perioada foarte lunga de inflorire si se intretine usor.
Florile albastru violet cu mijloc alb infloresc din luna mai pana la primele geruri.Frunzisul rosu de toamna este doar "cireasa de pe tort".Rezistenta la ger. Prefera locurile insorite, dar in zonele fierbinti secetoase se va planta la semiumbra.Formeaza o tufa larga, de aceea se preteaza ca planta a acoperitoare de sol inalta sau ca planta pentru borduri, se poate planta si in ghivece sau jardiniere.
CITESTE - Napraznic Rozanne (Geranium Rozanne)

Floare de colt (Leontopodium alpinum)

Aceasta planta foarte populara se simte bine intr-un sol sarac, pietros, permeabil.
Nu este recomandata plantarea ei in pozitie sudica.
CITESTE - Floare de colt (Leontopodium alpinum)

Iarba cu clopotei (Uvularia grandiflora)

Din mai până în iunie înfloresc florile galben aurii, atârnătoare în formă de clopot. Ideală plantată sub arbuşti şi arbori. Înălţimea plantei: 30 cm, se plantează la semiumbră, umbră.
CITESTE - Iarba cu clopotei (Uvularia grandiflora)

Fluturei roşii (Gaillardia Burgunder)

Florile mari, roşii-rubinii se deschid încontinuu de la începutul verii până toamna. Este nepretenţioasă, ideală pentru straturi perene, stâncării. Florile se menţin mult timp şi în vază.
CITESTE - Fluturei roşii (Gaillardia Burgunder)

Bujor (Paeonia officinalis)

Puternic parfumat, bujorul este o planta rezistenta, cu viata lunga, disponibila intr-o mare varietate de nuante, avand perioada de inflorire din primavara tarzie pana la inceputul verii.

Bujorii formeaza tufe dese, cu frunze lucioase, de un verde inchis, care raman atractive chiar si toamna, fara flori.

Bujorul este o planta care are nevoie de soare cel putin 6 ore pe zi pentru a inflori si a se dezvolta corespunzator. In semiumbra va inflori mai putin iar la umbra nu va supravietui. Rezista bine la toata gama de temperaturi specifica climatului din Romania.

La bujor inflorirea are loc la sfirsitul lui mai - inceputul lui iunie. Tufa se ofileste in fiecare toamna si resturile moarte trebuie inlaturate. In primavara urmatoare tufa va creste de la zero.

Solul trebuie sa fie bogat si afinat. In momentul plantarii trebuie adaugat compost sau gunoi de grajd mai vechi de un an.

Bujorul are nevoie in perioadele secetoase de o udare profunda (2-3 galeti de apa la fiecare tufa, turnate incet pentru a fi absorbite in profunzime).

Toamna sau primavara devreme se sapa la radacina si se extrag bucati cu cel putin un mugur. Acesta se ingroapa la 5cm adincime. Planta obtinuta din aceste radacini va incepe sa infloreasca abia din al treilea an, dupa plantare.

Florile ofilite se inlatura imediat, deoarece producerea de seminte va afecta inflorirea din anul urmator.

Atentie! Bujorului nu ii priesc interventiile la radacina, asa ca operatia trebuie facuta cu atentie pentru a perturba cit mai putin planta. Inmultirea prin seminte este anevoioasa.

Bujorul trebuie plantat la distanta rezonabila de pomi, deoarece isi dezvolta un sistem viguros de radacini iar acestea pot intra in competitie cu radacinile pomilor. Daca, inainte de inflorire, se pastreaza doar mugurii terminali si se inlatura cei laterali, florile vor fi mai mari.
CITESTE - Bujor (Paeonia officinalis)

Bujor (Paeonia Lactiflora)

Hibrizii noi, deosebiti, cu flori mari al acestei plante perene bine cunoscute.
Inflorire bogata, rezistenta fata de boli, usor de ingrijit.Infloreste in mai-iunie.
La maturitate poate ajunge la 1 m inaltime.
CITESTE - Bujor (Paeonia Lactiflora)

Mac urias(Papaver orientale)

Podoabele acestei plante sunt florile rosu inchis care adesea ating un diametru de 15 cm.
Dupa inflorirea de primavara tulpinile trebuie taiate pentru a obtine o a doua inflorire in toamna.
CITESTE - Mac urias(Papaver orientale)

Floare grasa( Sedum spurium)

Este o planta sempervirescenta, joasa, acoperitoare de sol. Are frunze bordo-verviu si flori rosu- bordo.
Prefera sol afanat si permebil.Rezista bine la seceta.
Se planteaza pe morminte, borduri si stancarii pt acoperirea solului.


CITESTE - Floare grasa( Sedum spurium)

Sagina(Sagina subulata)

Această plantă înlocuieşte foarte bine gazonul, nu necesită tundere, este foarte decorativ, având o înălţime maximă de 3-4 cm, în perioada de înflorire.
Înfloreşte din mai până în iulie, cu foarte multe flori albe mărunte, semănând foarte bine cu un covor.
Acoperă suprafaţa solului complet, nelăsând loc de creştere buruienilor.
Are o creştere rapidă, necesită un loc însorit sau semiumbră.
Se poate planta din martie până în octombrie, în aproape orice sol, în stâncărie, ghivece, jardiniere, acoperişuri verzi, borduri, între pavele, este excelent pt stabilizarea solului cu înclinaţie mare, etc...
Plantele sunt la ghivece de 7x7 cm.
CITESTE - Sagina(Sagina subulata)

Radacina de aur( Rhodiola rosea)

Rhodiola Rosea este o planta ce poate atinge o inaltime de 12-30 de centimetri, cu frunze suculente, flori galbene, raspandita in zona Cercului Polar, din Scandinavia pana in Asia. Creste, de obicei, pe platourile nisipoase, la o altitudine mai mare de 3.000 de metri. Radacina sa este formata dintr-un rizom gros si ramificatii cu o grosime de 0,2 cm.  Pentru fabricarea suplimentelor alimentare, medicamentelor si cosmeticelor, se foloseste d e preferinta rizomul, insa intreaga radacina contine o serie de substante benefice. Aceasta este numita si „radacina de aur” sau „radacina de trandafir”, deoarece, atunci cand o tai, raspandeste un miros de trandafir.
Rhodiola este utilizata in medicina populara de sute, ba chiar de mii de ani. A fost mentionata pentru prima data in scris in anul 77 i.e.n. Proprietatile sale medicale au fost descrise de medicul grec Dioscorides. Romanii si grecii antici o foloseau pentru combaterea oboselii, iar vikingii pentru cresterea rezistentei si impotriva mahmurelii, in timp ce eschimosii si laponii o mestecau dupa vanatorile lungi si extenuante, in drum spre casa. Renumele de planta medicinala si l-a capatat in Orientul Indepartat si Siberia. In aceste regiuni, a fost folosita pentru imbunatatirea rezistentei, cresterea longevitatii, a fortei si puterii celor care urmau sa se casatoreasca, de catre cei care isi doreau copii sanatosi, precum si in cazul diferitelor probleme gastrointestinale, pulmonare si nervoase. Pentru o scurta perioada de timp, s-a crezut chiar ca Rhodiola Rosea este un antidot pentru mult temuta „moarte neagra”. Reteta extractului din aceasta planta a constituit, timp de secole, un secret bine pastrat, pe care doar initiatii l-au putut afla.
In 1961, Krilov, profesor la Academia Rusa de Stiinte, a desfasurat o serie de studii in Muntii Altai, si astfel a descoperit ca misterioasa „radacina de aur”, planta cu puteri tamaduitoare miraculoase, este chiar Rhodiola Rosea. Dupa aceasta descoperire, specialistii au inceput sa studieze planta in profunzime, cu metodele stiintifice standard. S-a dovedit ca extractul din aceasta planta este un adaptogen puternic, care ajuta atat la cresterea fortei psihice, cat si a celei fizice. Datorita acestor proprietati, Rhodiola a fost folosita in cadrul programului sovietic de cercetare a spatiului, din 1960, si a devenit rapid unul dintre remediile folosite de astronauti.
Firma Calivita a conceput un produs naturist Rhodiolin , ce are la baza chiar planta Rhodiola Rosea, si nu intamplator este unul dintre cele mai vandute produse ale companiei Calivita.
Rhodiola Rosea are mai mult de 50 de specii. Substantele sale active pot fi incluse in 6 grupuri: fenilpropanoide, derivati fenil-etanol, flavonoide, monoterpene, triterpene si acizi fenolici. Dintre acestea, grupul fenilpropanoide (rosine, rosavarine, rosarine) se intalneste in exclusivitate la speciile Rhodiola, acesta fiind unul dintre motivele importantei sale biologice deosebite (1986, Kurkin si Dubichev).
Planta Rhodiola Rosea a inceput sa fie folosita pentru prima data in 1965 in cazul afectiunilor sistemului nervos central, in special pentru cresterea fortei mentale, combaterea stresului, precum si ca psihostimulent, pentru imbunatatirea starii generale a organismului. S-a observat ca stimuleaza zonele cu actiune asupra functiilor de invatare si rememorare. Deoarece Rhodiola este bogata in fenoli, trebuie mentionat si rolul ei de antioxidant, datorita caruia are capacitatea de a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi. Este utilizata in mai multe tari (de exemplu, din 1969 in Rusia, iar din 1985 in Suedia) ca ingredient al unor produse terapeutice si al suplimentelor alimentare.
Astazi, in intreaga lume se desfasoara experimente pentru a largi aria de utilizare a acestei plante. Cercetatorii au obtinut rezultate deosebite in cosmetica, cosmetologie, concepand diferite creme si seruri anti-imbatranire.
CITESTE - Radacina de aur( Rhodiola rosea)

 
 
 
eXTReMe Tracker