Produse naturiste de vanzare

Reo (Rhoeo spathacea)

 
Este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie, cosmetica dar si ca planta ornamentala. Fructele, cu un gust acrişor-astringent se recoltează din a doua jumătate a lunii august pînă spre jumătatea lunii octombrie.Există un cuvânt care caracterizează cel mai bine cătina: antioxidant! Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat
 macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Betacarotenul – necesar o(intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov). Mai regasim celuloza, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc. Efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute inca din antichitate, iar in prezent, de la catina se obtin urmatoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urma este si cel mai valoros din punct de vedere medical.Utilizari :.Prin prelucarea fructelor in industria alimentara se obtin produse foarte apreciate cum ar fi suc, nectar, sirop, gem, jeleu, dulceturi, peltea, lichioruri, diverse bauturi alcoolice – nu sînt atît de bogate în vitamine precum fructul în sine !
este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism
Prin prelucrari in laboratoarele farmaceutice din catina se obtin tratamente extraordinare pentru tratarea: depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor si leucemiei.
Rhoeo spathacea - este splendita cu aspect de tufăLumina si temperatura: Ii place foarte mult lumina, chiar si
cateva ore de soare direct (dar doar in orele diminetii sau seara). Temperatura optima este de 20-25 grade celsius. Descrierea plantei: Planta are aspect de tufa Flori si frunze: Frunzele de culoare verde-inchis pe partea superioara si roscat pe cea inferioara sunt alungite, cu marginea dreapta, avand lungimea de 10-15cm. Florire albe, efemere, care imprastie polen in jur apar deasupra frunzei, ca-intr-un cosulet de culoare roscat. Solul trebuie sa fie un amestec de turba, nisip si pamant de frunze, cu conditia sa fie bine drenat. Udarea: Apa se administreaza cand pamantul se usuca putin. Aerul: Din cand in cand trebuie pulverizata cu apa pefrunze. Ingrasaminte: Primavara si vara se aplica ingrasaminte de 2 ori pe luna. Conditii de iernare: Iarna, udarea se face cu apa calduta si frunzele nu mai trebuie pulverizate. Temperatura minima 15 grade celsius. Ingrijire, particularitati: Rhoeo nu este o planta pretentioasa. Daca pamantul se usuca prea tare, ghiveciul trebuie cufundat intr-o cada cu apa. Trasnplantarea se executa privarava, de cate ori este nevoie. Stergerea frunzelor cu un burete umed nu trebuie neglijata. Suprimarea frunzelor uscate este benefica plantei. Ingalbenirea frunzelor este cauzata de soarele direct. Lumina insuficienta decoloreaza frunzele.

 
 
 
eXTReMe Tracker