Produse naturiste de vanzare

Cicoarea - Cichorium intybus L.(Fam .Compositae)

Descrierea speciei. Este o planta erbacee, foarte raspandita la noi, incepand de la ses si pana la munte, creste pe locuri necultivate, pe marginea drumurilor si raurilor. Are radacina groasa si tulpina dreapta, ramificata si inalta pana la 2 m. Frunzele sunt alungite, adanc scobite. Florile sunt de culoare albastra, grupate solitar pe tulpina si pe ramurile laterale; florile infloresc din luna iulie pana la sfarsitul lui august.
Produsul de planta folosit. In scopuri medicinale se folosesc radacina si partile aeriene.
Actiune si putere de vindecare la centrii energetici si canalele de energie:
  • Radacina are efect de vindecare foarte bun asupra canalului energetic drept si a centrilor energetici de pe acest canal(de la muladhara pana la ego). Pentru tratament, radacina se va utiliza sub forma de ceai decoct in cantitate de doua lingurite de radacina maruntita la 200 ml.de apa. Se bea in mai multe reprize inainte de a servi mesele principale.
  • Partile aeriene racoresc si echilibreaza canalul energetic drept precum si centrii energetici de pe acest canal(de la muladhara pina la ego). Pentru tratament, partile aeriene se vor utiliza sub forma de ceai infuzie in cantitate de doua lingurite la 200 ml. de apa. Se bea in mai multe reprize inainte de a servi mesele principale.
Zone de crestere. Este foarte raspandita in pasuni si fanete, pe marginea drumurilor, cailor ferate si a santurilor.

 
 
 
eXTReMe Tracker