Produse naturiste de vanzare

Jugastru (Ager campreste)

Este o planta nativa , rezistenta, ideala pentru gard viu inalt. Are crestere rapida, se ingrijeste usor. Dezvolta un frunzis de toamna splendid.Este un arbore cu o crestere lenta, care in natura poate atinge inaltimi de 10-15 m. Spre deosebire de celelalte genuri de artar, jugastrul nu dezvolta ramificatii atat de bogate, iar frunza nu este foarte decupata. Tot specific speciei este si faptul ca ramurile nu se ingroasa usor, bonsaii realizati avand o silueta zvelta si delicata. Pentru bonsai, cea mai indicata varietate este Acer campestre compactum, un soi pitic care in natura creste pana la 2-3 m inaltime, iar frunzele au dimensiuni mult mai mici.Jugastrul are nevoie de foarte multa lumina si se simte bine in soare direct tot timpul zilei. Ca bonsai, poate fi amplasat si intr-o zona cu lumina puternica dar indirecta, insa trebuie controlata permanent dimensiunea frunzelor. Suporta fara probleme clima din tara noastra dar, dat fiind vasul specific bonsai, e bine sa-l ferim de temperaturi sub -15°C sau de peste +35°C. Plantele tinere trebuie ferite de inghet.
Udarea se va face cu masura, specia nefiind mare iubitoare de apa. Cu toate acestea, substratul nu trebuie sa ramana niciodata complet uscat. Fertilizarea se face de primavara pana toamna, o data la 2 saptamani cu un ingrasamant echilibrat, de preferinta special pentru bonsai. Se poate folosi si un fertilizant pentru plante obisnuite, dar dozajul va fi redus la jumatate. Iarna e indicat ca fertilizarea sa fie intrerupta. Jugastrul este foarte tolerant in privinta substratului, singura conditie fiind ca acesta sa aiba un drenaj bun. Se simte la fel de bine si intr-un sol acid si intr-unul alcalin.
Replantarea jugastrului este bine sa fie facuta, daca nu anual, cel putin o data la doi ani. Chiar daca specia are o crestere lenta, radacinile se dezvolta relativ repede si tind sa acapareze intreg spatiul din vas.

 
 
 
eXTReMe Tracker