Produse naturiste de vanzare

Saponaria (Saponaria)

Sapunarita (Saponaria officinalis) este o planta nepretentioasa, care formeaza un covor de culori dispersate.
 Sapunarita produce o multime de flori cu 5 petale in diferite nuante de roz. De obicei incepe sa infloreasca in al doilea an de crestere. 
Planta perena,pitica, sapunarita creste pana la 2,5-4 cm,fiinf des folosite in gradinile pietroase, pe dealuri si ca planta acoperitoare a solului pt zone greu accesibile si de intretinut.
 Necesita ft putina ingrijire.
Creste in ghivece si in cosuri suspendate.

Sapunarita se inmulteste usor prin diviziune: scoateti o portiune din plante, apoi separati portiunea respectiva in cateva sectiuni si replantati in alta locatie. Poate fi plantata direct in gradina sau plantata in interior pentru o transplantare ulterioara. Saditi semintele devreme si acoperiti-le usor cu pamant sau imprastiati semintele si greblati solul usor, udand usor dupa insamantare.Sapunarita - cultivare si ingrijire

Sapunarita prefera solurile usoare si cu drenaj bun, iar daca solul este foarte cleios, amesteca nisip inainte de plantare. Necesita expunere totala sau partiala la soare.
Odata ce planta s-a stabilizat, ar trebui sa creasca cativa ani fara sa necesite prea multa intretinere. Sapunarita rezista perioadelor secetoase, dar trebuie sa fie udate o data sau de doua ori pe saptamana, si aplicat un ingrasamant in fiecare luna

Plantele infloresc vara devreme. Dupa inflorire, taiati-le si veti avea o noua inflorire.
 Boli si daunatori
Saponaria de piatra are foarte rar probleme cu insectele si bolile. Daca aceste probleme apar, tratati cu insecticide si fungicide.


 

 
 
 
eXTReMe Tracker