Produse naturiste de vanzare

Camforul(Cinnamomum camphora)


Această substanţă cristalină albă, intens parfumată, este distilată dintr-un copac originar din China şi Japonia. Uleiul esenţial de camfor este distilat din lemn, din cioturile rădăcinii şi din ramuri. Foarte mulţi ani, camforul adevărat, natural, nu a fost vândut în Statele Unite, putându-se cumpăra doar bulgări din camfor sintetic care erau extrem de otrăvitori. Atât frunzele cât şi extractul cristalin sunt folosite pentru problemele pulmonare cum ar fi astmul şi bronşita. Camforul este util în depresie, oboseală, crampe ale stomacului şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei. Utilizaţi aproximativ 2 linguriţe de frunze la o cană de apă şi fierbeţi timp de 20 de minute la foc mic. Consumaţi câte un sfert de cană de 4 ori pe zi. Alternativ, utilizaţi o linguriţă de extract cristalizat la 2 căni de apă. Consumaţi câte o liguriţă de 4 ori pe zi. Şi tinctura de camfor este disponibilă şi se consumă în doze de 5-10 picături de 4 ori pe zi. Camforul este încorporat în unguente pentru uz extern pentru a ucide paraziţii şi pentru a trata de pecingine, scabie şi mâncărimi.
Uleiul de camfor deschide plămânii, ceea ce ajută la o respiraţie mai uşoară; de asemenea este util pentru durerile musculare şi articulare, artrită şi vânătăi (nu pentru răni deschise). Planta mai este folosită intern pentru a-i readuce la viaţă pe cei aflaţi în comă sau în delir. Camforul poate fi ars pentru a purifica aerul inhalat sau pentru a deschide pasajele pulmonare.
Atenţie!
Nu utilizaţi această plantă dacă sunteţi însărcinată sau dacă sunteţi foarte slăbit/ă. În general, utilizaţi numai extracte din plante naturale, deoarece camforul chimic este contaminat cu otrăvuri industriale.
Părţi folosite
: extractul cristalizat şi frunzele
Utilizări magice
: (formă solidă) - camforul se foloseşte în ritualurile de divinaţie, de sensibilizare psihică şi pentru vise profetice. Se arde în casă pentru a purifica aerul şi pentru a risipi boala.
Aromoterapie
: uleiul esenţial de camfor se utilizează în caz de tuse, răceli, febră, reumatism, artrită.

 http://flori-plante.blogspot.ro/2012/05/coada-soricelului-achillea-millefolium.html

 
 
 
eXTReMe Tracker