Produse naturiste de vanzare

Cum se curata plantele de interior

Avand in vedere faptul ca ai destula curatenie de facut in casa, de ce ar trebui sa te obosesti sa cureti si plantele? Plantele cresc in pamant, asadar de ce trebuie sa le cureti frunzele? Orice persoana care a fost plecata de acasa doua saptamani stie ca nu e nevoie de foarte mult timp pentru depunerea unui strat considerabil de praf. Praful depus pe frunzele plantelor tale de interior va bloca lumina naturala si va reduce capacitatea plantei de fotosinteza. Fara acest lucru, plantele tale nu se vor dezvolta intr-un mod armonios. In schimb, o planta curata, ce fotosintetizeaza la un nivel optim va fi mai sanatoasa, iar plantele sanatoase nu se imbolnavesc atat de usor precum cele ce depun eforturi semnificative pentru a se dezvolta. 

Asadar, curatarea periodica a frunzelor plantelor de apartament te scapa de probleme ulterioare ce iti pot da batai de cap. Mai mult decat atat, plantele curate ofera o imagine proaspata locuintei tale.

Cat de des trebuie sa cureti plantele de interior?

Acest lucru depinde de cat de mult praf se afla in aerul casei tale. Cei care locuiesc in zone in care se construieste sau in apropiere de o strada prafuita, intens circulata vor trebuie sa curete plantele lor mai des. Cea mai buna metoda prin care poti sa-ti dai seama daca plantele tale au nevoie de curatare este sa stergi frunzele cu degetele si daca simti sau vezi mai mult praf decat poti sa indepartezi prin suflare, este timpul sa le cureti.

Cum curatam plantele de interior?


Spala intreaga planta

Cea mai usoara metoda de curatare a plantelor de interior este sa le pui in chiuveta sau sub dus. Testeaza apa inainte de spalare si asigura-te ca este calduta. Atat apa fierbinte cat si cea rece pot sa dauneze frunzelor plantei.
Daca plantele tale sunt extrem de murdare, poti sa pulverizezi o cantitate de detergent de vase diluat in apa si mai apoi sa le speli cu dusul. 
Lasa apa sa se scurga de pe frunzele plantei inainte sa le duci inapoi la locul lor.

Sterge fiecare frunza in parte

Pentru plante ce sunt prea mari pentru a fi mutate cu usurinta poti sa stergi pur si simplu frunzele cu o carpa umeda. Dupa aceasta curatare, poti sa impiedici praful sa se depuna prin folosirea unui pamatuf ori de cate ori faci curatenie in casa.

Periaza frunzele

Unele plante au frunze lipicioase sau cu puf si nu se lasa usor curatate. Iar in cazul unor plante precum Violeta Africana , care nu suporta apa pe frunze, spalarea sau stergerea nu sunt solutia potrivita. Pentru plante cu frunze cu puf, poti sa folosesti o perie foarte moale pentru a indeparta delicat praful de pe frunze.

Ingrijeste si curata frunzele

In timp ce iti speli plantele, poti sa te si ingrijesti de ele prin indepartarea frunzelor innegrite, ingalbenite sau uscate. Daca frunzele pot fi indepartate usor, poti sa le rupi cu mana. In caz contrar foloseste o foarfeca. Nu trage niciodata de frunzele ce opun rezistenta.
De asemenea poti sa tai varfurile innegrite ale frunzelor, de la plantele care nu au fost udate destul. Taie cu grija doar partile uscate si nu uita ca planta va arata mai naturala in situatia in care urmezi conturul frunzelor. 

Curata ghiveciul

Daca tot ai depus un efort pentru curatarea plantelor este indicat sa speli si ghivecele.
La prima vedere, procesul de curatare a plantelor poate sa para ca presupune multa bataie de cap, insa vei descoperi ca spalarea ocazionala nu necesita chiar atat de mult efort, iar plantele tale se vor dezvolta armonios.


 
 
 
eXTReMe Tracker