Produse naturiste de vanzare

Ghivece

Altfel decat pe terasa, balcon sau gradina pentru plantele de camera nu este necesar sa se ia in calcul factori precum inghetul sau expunerea in ploaie.Cu toate acestea ne framanta gandul, intrebarea : vas de lut sau din plastic?
Vasele de lut, datorita peretilor porosi, au ca si caracteristica proprietatea de a retine apa in peretii lor, chiar si din afara.Daca aceasta proprietate este considerata a fi in avantajul plantelor,exista si plante pt care se poate sa constituie un dezavantaj faptul ca prin umezirea peretilor vasului acesta are tendinta sa atraga umiditatea din pamant uscandu-l ft repede.De aceea trebuie avut in vedere ca plantele in vase de lut necesita regulat cantitati importante de apa.
Vasele din plastic au avantajul de a nu retine apa in pereti, ele sunt mai calduroase datorita acestui lucru.Pe peretii vaselor de acest fel nu exista depuneri sau cultura de muschi.Aceste vase au un aspect curat si ingrijit si marele avantaj ca nu sunt mediu propice pentru infectii.In ultimul rand alegerea vasului potrivit pentru plantele de camera reprezinta o chestiune de gust.Multi iubitori de plante gasesc atractive ghivecele din lut ca fiind mai naturale.
Schimbarea ghivecilor
Plante de camera se simt in "largul" lor doar daca au destul loc sa se dezvolte in ghiveci.Important este ca radacinile sa gaseasca destul loc pt dezvoltare.Marimea vasului este decisiva pt cat pamant au la dispozitie plantele- aceasta inseamna si usurinta cu care plantele au acces la resurse vitale precum apa si nutrienti.
De regula se recomandaca ca o data in an sa se procedeze la schimbarea unei parti din pamantul plantelor.Schimbarea ghiveciului este necesara atunci cand se constata ca volumul oferit de acesta  nu mai acopera necesarul plantei.In acest caz, daca se opteaza pt schimbarea ghiveciului este bine sa se opteze pt urmatoarea marime (1-2 cm mai mare), fara a exagera in ceea ce priveste marimea vasului ales, deoarece un vas prea mare retine multa umezeala ce dauneaza plantei.Pentru majoritatea plantelor, primavara reprezinta cel mai indicat anotimp pt schimbarea ghiveciului.Dupa perioada de iarna in care perioada de lumina este mai scurta, in primavara dupa schimbarea ghiveciului plantele au parte de o dezvoltare armonioasa.
Cea mai importanta regula la schimbarea ghiveciului: Gaura de pe fundul vasului trebuie sa ramana tot timpul libera pt a asigura evacuarea surplusului de apa. Daca nu se ia in calcul acest lucru se va ajunge la o cantitate mare de apa ce ramane in vas, iar in cel mai grav caz la putrezirea radacinilor plantei.
Sfat:- Pentru a se evita astuparea cu pamant a gaurii de scurgere este recomandat ca inaintea pamantului, pe fundul vasului sa se presare bucati dintr-un vas stricat de lut sau granule destinate hidroculturii, cu scopul de a          
asigura un dranaj al apei.Deasupra acestuia se aseaza un strat de pamant apoi radacinile plantei.

 
 
 
eXTReMe Tracker