Produse naturiste de vanzare

Murul(Rubus fructicosus sau rubus villosus)


Un decoct de frunze de mur este un bun tonic pentru sânge şi pentru piele, şi o cataplasmă ce ajută la tratarea eczemelor. Fructele zemoase, adică murele, de culoare violet-negru sunt bogate în fibre şi vitamina C. Rădăcina de mur este un remediu clasic pentru diaree, şi de asemenea, este recunoscut tratament pentru curăţarea rinichilor şi a tractului urinar de pietre şi nisip. Fierbeţi la foc mic 2 linguriţe de rădăcină rasă sau măcinată într-o cană de apă timp de 20 de minute şi beţi câte un sfert de cană de 4 ori pe zi.
Mugurii şi frunzele sunt folosite în stare proaspătă în cataplasme pentru răni, arsuri, ulceraţii bucale şi pentru gât inflamat. În cazul gâtului inflamat sau a ulceraţiilor, se pot mesteca frunzele, în loc de cataplasmă. Fructele de pădure sunt tonice, dar şi utile în diaree, precum şi frunzele. Pot fi consumate naturale, sub formă de suc sau puteţi face vin de mure.
Părţi folosite
: rădăcina, frunzele, mugurii şi fructele
Utilizări magice
: frunzele şi fructele sunt utilizate pentru a atrage avere şi/sau vindecare. Este o plantă a Zeiţei, aparţinând sferei planetare Venus. O plantă a prosperităţii, a protecţiei şi a sănătăţii, o plantă pentru a mulţumi pentru recoltă.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/09/cimbrul.html

 
 
 
eXTReMe Tracker