Produse naturiste de vanzare

Ficusii

Ficusii sunt extrem de sensibili la modificarile bruste de temperatura. Chiar daca cerintele acestora impun lumina multa, caldura le poate dauna. Asadar, asigura-te ca in camera in care cresc aceste plante nu sunt mai mult de 20 de grade pe timpul verii, dar nici mai putin de 13 in perioada de iarna. In cazul in care il muti dintr-o camera racoroasa intr-una calduroasa, exista riscul ca planta sa ramana fara frunze.
Tot caderea frunzelor este cauzata si de excesul de apa. Sa nu intelegi din asta ca ai de-a face cu o planta care nu iubeste apa, ci mai degraba cu o planta
 careia trebuie sa ii acorzi foarte multa atentie. Cel mai bun reper in privinta udatului il ofera pamantul. Cand acesta devine putin uscat la suprafata, este momentul sa o uzi.
Pentru un aspect cat mai curat, este bine sa stergi frunzele ficusului cu apa calduta sau, pentru un plus de luciu, cu un burete imbibat in bere.
Este foarte important sa feresti planta de curentii de aer si, de asemenea, sa nu ii schimbi locul mai mult de doua ori pe an. 
Singura perioada in care planta poate fi expusa la soare este dimineata. Este foarte important ca lumina sa ajunga in dreptul plantei. In caz contrar, aceasta se va inalta pana cand va accesa lumina, insa fara a se mai ramifica. Avand in vedere ca aceasta este o specie cu probleme din acest punct de vedere, lipsa luminii o va face foarte greu de corectat.
Este foarte important sa gasesti un echilibru intre vara si iarna, astfel incat iarna planta sa aiba parte de cat mai multa lumina, iar vara sa sa fie ferita de soarele puternic. In cazul in care planta este asezata la umbra, frunzele se vor reduce aproape la jumatate din totalul pe care planta l-ar fi produs in mod normal.

 
 
 
eXTReMe Tracker