Produse naturiste de vanzare

Avocado

Avocado este un fruct de culoare verde, in forma de para ce creste in copacii din clima tropicala si subtropicala, 95% din productia mondiala provenind din California.
Avocado este util in controlul greutatii corporale, are o inalta densitate nutritionala, este sarac in colesterol si sodiu, si reprezinta o sursa importanta de antioxidanti, proteine si fibre. Are o aroma delicata, gust fin si poate fi servit in multe combinatii. In Romania se importa cei mai aromati hibrizi: Hass.
 Continut
Un fruct de talie medie contine 340 de calorii.
Avocado este bogat in acizi grasi nesaturati, usor digerabili, contine vitamine A, C, E, B6, B12, K, magneziu, fier, cupru si fibre. Contine de 2 ori mai mult potasiu decat banana.
Uleiul de avcado este un ulei usor, cu o delicata aroma care scoate in evidenta aromele alimentelor peste care este turnat in loc sa le domine, asa cum se intampla cu uleiul de masline sau alte tipuri de uleiuri.
Fructul avocado contine toti cei 9 aminoacizi esentiali pentru organism, desi nu toti in proportiile ideale.
Indicatii
Uleiul de avocado la fel ca si cel de masline este predominant nesaturat, o proprietate care ii confera mari beneficii asupra sanatatii. Scade nivelul colesterolului de proasta calitate (LDL) prin impiedicarea absorbtiei lui in sange.
Fructul de avocado aduce cateva avantaje persoanelor care doresc sa slabeasca:
-         grasimile nesaturate  sunt mai usor de digerat si de integrat de catre organism si cresc rata metabolismului bazal
-         continutul sau lipidic da o senzatie de satietate (plenitudine) ajutand astfel la reduderea consumului mare de alimente
-         bogatia de vitamine si minerale din fruct ii confera o valoare nutritive.Prin cei trei antioxidanti pe care ii contine (provitamina A, vitamina C si E), avocado ajuta organismul in lupta cu radicalii liberi ce intervin in apartia cancerului, bolilor cardiace si a altor afectiuni majore. Este de asemnea bogat in cupru si fier, doua minerale constituente ale enzimelor antioxidante. Nutritionistii recomanda sa completam nevoile organismului prin alimentatie si nu prin suplimente nutritionale din cutie. Prin continutul sau proteic, avocado este un aliment complet si foarte util mai ales pentru persoanele care nu consuma carne sau proteine de origine animala.
Continutul caloric si nutritiv ridicat al fructului il face un aliment optim pentru alimentatia copiilor.
 Mancand avocado puteti sa va protejati impotriva cancerului, bolilor de inima, artritei si cataractei.
Mod de consum
Fructul este bine sa fie cumparat inainte de a ajunge la faza de coacere cand este moale. Ideal este sa-l cumparam atunci cand are o consistenta tare dar nu foarte ferma – (daca il apasam usor - nu lasa urma). Se poate pastra la temperatura camerei 3-4 zile pana cand este suficient de moale pentru a lasa urma la o presiune usoara a degetului. Pentru a grabi coacerea se tine intr-o punga de hartie de culoare maro. Dupa ce s-a copt se pastreaza in frigider, nu mai mult de 2-3 zile.
Pentru a preveni oxidarea fructului taiat turnati suc de lamaie pe suprafata taiata si acoperiti-l cu folie de plastic. Puneti suc de lamaie si in pasta pe care o preparati ca sa-i pastrati culoarea vie Poate fi servit in salate, sub forma de pasta, ca garnitura, sos sau in supe.
In exemplu de sos delicios pentru salata se poate obtine amestecand suc proaspat de morcovi cu avocado.

 
 
 
eXTReMe Tracker