Cartoful dulce (Ipomoea batatas) este una dintre cele mai vechi legume cunoscute in istoria umanitatii si provine din America Centrala. Mai putin cunoscut sau folosit in Romania, in favoarea traditionalului cartof, jumatatea sa dulce are insa o gramada de calitati si de proprietati, care il recomanda drept un aliment foarte sanatos. Cartoful dulce are miezul galben inchis sau portocaliu (in majoritatea cazurilor), forma fiind ceva mai mare decat a cartofului clasic, unele specii avand chiar o forma lunguiata. Cartoful dulce contine proteine care au capacitati antioxidante importante. Practic, un cartof mediu produce o treime din cati antioxidanti produce in mod normal organismul, singur. Vitamina A si vitamina C au si calitati anti-inflamatorii, reducand efectele crizelor de astm, osteoartrita sau de artrita reumatoidala.Continut caloric: 123 la 100 de grame de cartof dulce copt, cu coaja.
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/spirala-pentru-catarare.html
http://flori-plante.blogspot.ro/2012/08/spirala-pentru-catarare.html