Produse naturiste de vanzare

Conopida


Conopida, membru important al familiei Brasicaceae, seamana foarte bine cu broccoli atat la forma si aspect cat si ca proprietati.
Prin compusii sai, conopida are un rol important in detoxifierea organismului ajutand ficatul sa suprime subtantele toxice din sange. Compusii din conopida inhiba enzimele care ar activa aparitia celulelor canceroase in organism si stimuleaza alte enzime cu rol in eliminarea si dezactivarea substantelor carcinogene.
Continut
100g = 25 calorii
Vitamina K, C, folati, vitamina B6
Calciu, fosfor, potasiu, sodiu
Indicatii
  • Suprima cresterea celulelor tumorale in cancerul de san (1) si chiar promoveaza moartea celulelor canceroase  prin compusii indol-3-carbinol (4) si sulforafan (2,3); sulforafanul in mod special s-a demonstrat ca ar avea un rol preventiv in aparitia cancerelor determinate genetic (mostenite).
  • Stimuleaza propriul sistem natural de antioxianti al organismului prin glucosinolati si izotiocianati – substante care ajuta ficatul sa neutralizeze toxinele
  • Ajuta la prevenirea cancerului de colon, prostata si plaman, prin impiedicarea multiplicarii celulelor tumorale
  • Continutul bogat in vitamina C ajuta la refacerea organismului printr-o actiune puternica antioxidanta si antiinflamatorie
Mod de consum
-          Consumati cel putin 3 portii/saptamana (o portie = o cana) de conopida si broccoli pentru a va proteja organismul impotriva cancerului.
-          Alegeti capatanile de culoare crem, de consistenta ferma, cu flori compacte, fara pete maronii
-          Se pastreaza in frigider intr-o punga perforata pana la maxim cateva zile
-          Spalati conopida chiar inainte de a o folosi
-          Adaugati o lingurita de lamaie sau o ceasca de lapte in apa in care o fierbeti pentru a-si pastra culoarea
-          Tijele si frunzulitele pot fi adaugate la o supa gustoasa
-          Conopida la fel ca si broccoli contine sunstante care interfera cu sinteza de hormoni tiroidieni; persoanele cu probleme tiroidiene ar trebui sa evite consumul acestora in stare cruda sau in cantitati mari gatite.
 
 

 
 
 
eXTReMe Tracker