Produse naturiste de vanzare

Trandafirul chinezesc,ingrijire

La Hibiscus (Trandafirul chinezesc) temperatura optima pentru inflorire este de 18-20 grade Celsius. Iarna temperatura nu trebuie sa scada sub 10 grade Celsius. Inflorirea e conditionata de lumina. Planta are nevoie de lumina multa pentru formarea bobocilor. Vara trebuie totusi ferita de insolatia puternica si de temperaturi foarte mari.
Apa se administreaza cu moderatie (mai mult vara). Daca aerul e foarte uscat, vara, dimneata sau seara trebuie pulverizate frunzele cu apa. Substratul trebuie sa fie foarte afanat si hranitor (1 parte pamant de gradina + 2 parti turba fibroasa sau pamant de frunze + 1 parte nisip) sau un pamant amestec de la florarie (dar nu turba curata). Daca solul nu are suficienta hrana si nu poate fi reimprospatat, i se pot administra solutii nutritive pentru plantele cu flori ( in lunile martie-septembrie).
Taierile de formare a coroanei se pot face primavara si toamna. Daca se fac foarte scurt e posibil ca in anul urmator sa nu mai infloreasca. Cand se realizeaza taierea se indeparteaza in primul rand ramificatiile batrane si lipsite de frunze, apoi toate celelalte ramuri se scurteaza in asa fel incat sa capete o forma armonioasa (se pastreaza de obicei 4-5 frunze pe fiecare ramurica, iar varful se indeparteaza).

 
 
 
eXTReMe Tracker