Produse naturiste de vanzare

FLOAREA-PATIMILOR


FLOAREA-PATIMILOR.Sacrament pantru fumul de întâmpinare din ritual
 Familie : Passifloraceae (Familia florii-patimilor)
Denumire botanică : Passiflora incarnata
Sinonime : Grenadille, viţa-patimilor
Localizare geografică : Originară din Virginia, sudul şi vestul Floridei, Texas şi Indiile de Vest. Acum se cultivă în toată lumea.
Habitat : Sol afânat, bogat şi uscat.
Descriere botanică : Este o plantă agăţătoare cu cârcei păroşi. Frunzele au de la trei la cinci lobi, margini frumos crestate şi flori albe, solitare, cu corolă purpurie, albastră sau albă în mijloc. Fructul copt este oval şi portocaliu. Boaba conţine multe seminţe iar miezul cărnos din interior este dulce şi comestibil.
 ISTORIC
Denumirea de floarea-patimilor, din latinescul passiflora, provine de la conexiunea simbolică dintre aranjamentul anatomic şi numeric al florilor şi elementale crucificării, patimile lui Iisus Cristos. Coroana frumos tăiată din mijlocul inflorescenţei seamănă cu coroana de spini; petalele şi sepalele simbolizează apostolii.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Harmină şi alcaloizi înrudiţi. Este numită sedativ psihic. Izomerul de harmalină a fost experimentat în maladia Parkinson. Este un inhibitor foarte puternic de oxid de monoamină (vezi Yohimbe, ATENŢIE !).

EFECTE PRIMARE

Când este fumată, are loc un efect foarte uşor şi de scurtă durată. Acţionează atât ca sedativ, cât şi ca tranchilizant. În cantităţi mai mari acţionează mai mult ca halucinogen.

MOD DE PREPARARE
De obicei se fumează în combinaţie cu damiana, gura-lupului şi izmă sau mentă pipărată (pentru aromă). (Vezi supra, reţeta de Yuba Gold).

FOLOSIRE RITUALĂ
Alchimia are un număr de faţete interesante. Prin simbolism, elemente variate sunt clasificate într-un sistem de calităţi. Îmbinând aceste calităţi în mod corespunzător, se creează noi elemente. Un exemplu ar fi îmbinarea căldurii focului cu umiditatea din apă, astfel producându-se un aer cald şi umed. Alt exemplu, mai actual este următorul : “Deşi persoana nu mai ţinuse prelegeri înainte, era extraordinară, pentru că avea entuziasm şi cunoştinţe despre tema prelegerii”.
Imaginaţia este unul din cei mai importanţi indicatori ai realităţii. Este partea creativă ce ne permite să supravieţuim şi să “progresăm”. Luând imaginaţia în serios, depăşind nivelul simplei fantezii personale, ea tinde să se structureze în modele arhetipale majore. Cheia e sincronismul. Folosind tabelele de corespondenţă (Liber 777, de exemplu), pentru a proiecta şi crea arhetipul, se obţine o realitate exactă. Nu trebuie să separăm ştiinţa şi tehnologia de contextul religios.
Extracţia alcaloizilor poate fi considerată un proces alchimic. Folosiţi alcool etilic sau orice băutură alcoolică. Cantitatea obţinută este de aproximativ un gram de alcaloizi harmali amestecaţi la un kilogram din plantă. Asta înseamnă doze foarte multe – şi mult simbolism !

ATENŢIE ! Alcaloizii harmala sunt puternici inhibitori de oxid de monoamină. (Vezi Yohimbe, ATENŢIE !)
Ceaiul de floarea patimilor este un excelent remediu împotriva durerilor de cap şi insomniei


 
 
 
eXTReMe Tracker