Produse naturiste de vanzare

NUCA DE PALMIER


NUCA DE PALMIER.Sacrament stimulent în timpul călătoriilor lungi sau al muncii manuale
 Familia : Palmaceae (Familia palmierului)
Denumire botanică : Areca catechu
Plante sinonime : Nuca de areca, pinang, siri, supari (din India) şi ping lang (din China)
Localizare geografică : India, Malaezia, Polinezia şi Insulele Pacificului de Sud
Habitat : Sol afânat, cu ploi multe
Descriere botanică : Un copac căţărător subţire, ce creşte înalt de peste 20 de metri, în mediu cald, dar umbros. Are trunchiul inelat, de obicei tras pe spaliere sau araci. Limbul frunzei creşte lat de 90 cm, având multe ace şi nervuri.
 ISTORIC
În 1930 s-a estimat că în India erau cel puţin 20 de milioane de oameni care mestecau nuca de palmier. O ramură de palmier produce aproximativ 250 de seminţe sau nuci pe an şi se cultivă milioane de astfel de palmieri. Este unul din cei mai populari copaci din lume, deşi puţine popoare occidentale au auzit de el. Frunza se transformă în hârtie de răsucit tutun sau alte plante. Mestecarea regulată şi îndelungată a nucii lasă pete roşii-inchis pe gură, gingii şi dinţi. Consumatorii asiatici sunt foarte mândri de aceste pete.
 COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Arecolina, un ulei volatil, este scoasă din nucă cu salivă şi var (oxid de calciu). Frunza conţine chavicol, alilpirocatechină, chavibetol şi cadinenă.

EFECTE PRIMARE
Amestecaţi 0,5 g de var stins (oxid de calciu hidratat) cu o nucă de palmier, de preferinţă într-un recipient semipudrat. Ţineţi nuca la marginea gurii, ca foaia de tutun, timp de două ore, scuipând saliva din când în când.
Datorită efectelor primare ale arecolinei, nuca este foarte bună pentru munci manuale. Acest stimulent al sistemului nervos central (SNC) animă călătoria, deoarece influenţează percepţia temporală. Este perfect pentru călătoriile din week-end la prietenii de la ţară sau pentru ceremonialuri de cultivare a pământului.
 FOLOSIRE RITUALĂ
Tehnica malaeziană de folosire a nucii de areca este combinarea unei nuci pisate cu praf sau gumă de acacia malaezian (Acacia catechu), o priză de var stins şi un amestec de nucşoară, cardamon sau curcuma pentru aromă. Amestecul se răsuceşte într-o frunză din viţa de betel (Piper chavica betel).
Aceste bucăţi de betel se vând pe străzi, în pieţe drept bomboane de ciocolată (fără control guvernamental curent).
 ATENŢIE ! Excesul de arecolină provenit din abuzul sau mestecarea nucilor de palmier necoapte, care conţin ulei în cantităţi mai mari, poate cauza ameţeală şi diaree. Consumul prelungit duce, de asemenea, la deteriorarea dinţilor şi a ţesuturilor moi din gură.
Nuca de palmier este considerată un afrodisiac, pentru că stimulează energia disponibilă şi alungă indispoziţia. Este folosită frecvent în India, ca şi cafeaua sau ţigările.



 
 
 
eXTReMe Tracker