Produse naturiste de vanzare

GURA LUPULUI


GURA LUPULUI..Sacrament pentru calmarea nervilor
Familia : Labiatae (Familia mentei)
Denumire botanică : Scuttellaria laterifoli
Sinonime : Buruiana-câinelui, pimpineaua albastră
Localizare geografică : Coasta de est a Statelor Unite, de la Connecticut spre sud către Florida şi până spre vestul îndepărtat, în Texas. Se găseşte şi în Europa.
Habitat : Plantă naturală ce creşte în locuri umede, pe pajişti, în şanţuri şi pe lângă lacuri. Înfloreşte în iulie şi august.
Descriere botanică : O plantă perenă cu rizom mare, poros şi galben care dezvoltă o tulpină ramificată, înaltă de 30-90 cm. Frunzele cresc în perechi opuse sus pe tulpină, au margini dinţate ca ferăstrăul şi vârful ascuţit. Florile cresc de pe axilă şi au corolă bilabiată; sunt albastre sau albastru-violacee.

ISTORIC
Vechii specialişti în ierburi au numit această plantă “scullcap”*, pentru că florile au formă asemănătoare craniului uman. Este cunoscută şi sub numele de buruiana câinelui sau buruiana nebunului, fiindcă vindecă hidrofobia. Călăuza specialistului în stabilirea modului de folosire a unei plante ca gura-lupului a fost denumită “doctrina semnelor”. S-au luat în considerare forma şi culoarea frunzelor şi florilor, fiind un indiciu al felului în care organele corpului uman reacţionează la medicamentele preparate cu aceste plante.
1.   Roşul este culoarea sângelui. S-a ajuns la concluzia că plantele cu flori roşii acţionează asupra sângelui. După cele indicate de cercetarea actuală, plantele cu flori roşii sunt bogate în fier necesar hemoglobinei din sânge. Un exemplu este trifoiul roşu.
2.   Albastrul este o culoare liniştitoare, de calmare. Plantele cu flori albastre sunt bogate în potasiu şi în fosfor, minerale ce ajută creierului şi sistemului nervos. De exemplu gura-lupului, valeriana şi verbina.
3.   Galbenul trimite la fiere; deci, plantele cu flori galbene abundă în sodiu, mineralul asociat cu secreţiile ficatului şi cu digestia. Exemplele sunt păpădia, rostopasca şi dracila (măcrişul spinos), toate având rădăcina galbenă şi toate fiind remedii dovedite pentru stomac, ficat, vezica biliară şi tulburări intestinale.
Literatura plantelor prezintă gura-lupului drept cel mai bun medicament în boli nervoase, care a fost descoperit până acum.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Componenţii activi include scutelarina – un ulei volatil, o glucocidă amară, acid tanic, grăsime, zahăr şi celuloză.
EFECTE PRIMARE
Gura-lupului este un tranchilizant puternic. Fumată, ea produce efecte foarte liniştitoare pentru minte şi nervi şi ar trebui luată în toate stările de teamă, când apare confuzia mintală şi incapacitatea de concentrare.

MOD DE PREPARARE
Lăsaţi 30 g de gura-lupului în jumătate de litru de apă foarte fierbinte timp de douăzeci de minute. Beţi trei-patru ceşti, pentru a obţine efectele cele mai puternice.

FOLOSIRE RITUALĂ
Tehnicile din yoga tantrică au fost aplicate în mod tradiţional pentru autodezvoltare, folosind conceptul dual masculin-feminin ca sursă de energie. Există un număr de tehnici în acest sistem care pot fi aplicate pentru a vindeca fizic indispoziţiile, de la infecţii urinare la tulburări mentale. Ritualul descris mai jos este un exerciţiu de vindecare, ce funcţionează numai dacă are loc vizualizarea puternică necesară.
1.   Beţi ceai de gura-lupului.
2.   Bărbatul şi femeia stau faţă în faţă goi, aşezaţi într-o poziţie foarte confortabilă.
3.   Femeia stă cu mâinile în poală. Bărbatul îşi pune mâna dreaptă deasupra capului femeii şi stânga pe stomacul ei.
4.   Bărbatul vizualizează un glob luminos, alb şi mare, ce iese din capul femeii. Globul coboară în capul lui, prin mâna dreaptă, apoi în corpul femeii şi iese afară prin mâna lu stângă. Această energie este apoi vizualizată ca circulând în corpul bărbatului prin mâna lui dreaptă şi iarăşi prin corpul femeii, descriind o traiectorie circulară.
5.   Femeia vizualizează energia coborând în propriul corp. Pe urmă o dirijează către locul care trebuie vindecat, ales înainte de începerea ritualului. Când simte energia în locul respectiv, ea incantează o dată AUM.
6.   După ce femeia a terminat incantaţia, cuplul repetă ritualul, inversând rolurile. Bărbatul nu incantează AUM, până nu simte o energie mai puternică decât femeia în locul ales; când o simte, incantează o dată AUM.
7.   După ce bărbatul a terminat incantaţia, repetă ritualul şi femeia incantează din nou AUM numai când simte o energie mai intensă decât prima oară.
8.   Ritualul se repetă de patru sau cinci ori, până când fiecare cade pe spate extenuat. Apoi se poate face dragoste moderat.
Dacă acest exerciţiu se repetă în fiecare noapte timp de o săptămână, şansele de vindecare sunt nelimitate.

            ATENŢIE ! Nu se recomandă ca gura-lupului să fie folosită în combinaţie cu alte tranchilizante farmaceutice. Este ea însăşi foarte puternică, iar compoziţia ei chimică încă nu a fost determinată suficient.
                Gura-lupului alungă durerile de cap şi uşurează somnul intermitent.


 
 
 
eXTReMe Tracker