Produse naturiste de vanzare

LOBELIA


LOBELIA.Sacrament folosit în ritualuri ale fumatului
 Familia : Lobeliaceae (sau Campanulaceae)
Denumire botanică : Lobelia inflata
Sinonime : Tutun indian
Localizare geografică : În toate regiunile Statelor Unite
Habitat : Câmpii, păduri şi pajişti
Descriere botanică : Lobelia este o plantă anuală, originară din America de Nord, găsită pe păşuni şi câmpii cultivate. Tulpina dreaptă şi rigidă creşte înaltă de la 15 la 90 cm şi este păroasă, cu sevă lăptoasă. Frunzele sunt subţiri, verzi-deschis, de formă ovoidală, păroase, pe margini cu dinţi neascuţiţi, ca de ferăstrău. Numeroase floricele albastre care cresc în teci sub formă de spini sunt aranjate în succesiune în vârful tulpinii. Fructul e o capsulă ovală bicelulară cu multe seminţe mici şi maro.
 ISTORIC
            În America de Nord, lobelia a pătruns în medicină în 1785. Cutler, în relatările sale despre plante, afirmă că, atunci când frunzele erau mestecate, ele “produceau ameţeală şi dureri de cap cu stare de agitaţie”. Tribul Penobscot din estul Americii de Nord folosea lobelia ca tutun la începutul secolului al XIX-lea. O specie similară era fumată de populaţia Mapuche din Chile pentru efectul narcotic, specie numită de ei tuba sau tutunul diavolului.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Alcaloizii activi sunt lobelina, lobelanidina şi norlobelanidina. Deşi nu se cunoaşte că aceşti alcaloizi ar avea efecte halucinatorii, d-lobelina este un stimulent al carotidei.

EFECTE PRIMARE

Când se adaugă cantităţi mici la o ţigară şi se fumează, efectul este o uşoară euforie. Acţionează ca stimulent şi relaxant în acelaşi timp. Cantităţile mai mici tind să acţioneze ca stimulent, cele mai mari ca sedativ. Are efecte asupra stării de spirit.

MOD DE PREPARARE
Se adaugă numai o priză în ceaiul opărit, care e de preferat să fie de mentă sau de muşeţel. Consumată ca atare, lobelia este foarte puternică.

FOLOSIRE RITUALĂ
Tradiţia socială de a pregăti o pipă pentru musafiri este destul de obişnuită chiar şi astăzi. Scopul: un anume fel de siguranţă creată acolo unde toată lumea stă şi se organizează ca grup. Ritualul diferă de la o generaţie la alta. În tradiţia nativă americană, căuşul pipei este aşezat întotdeauna cel mai aproape de centrul cercului, fiind înmânat de la dreapta la stânga. Gazda e cea care întotdeauna umple prima pipa.
Pentru a fuma un amestec excelent cu lobelia, vezi reţeta de Yuba Gold.

ATENŢIE ! Chiar fumată în cantităţi normale, lobelia poate provoca greaţă, vomă şi tulburări ale circulaţiei.
Lobelia este considerată unul dintre cei mai buni expectoranţi din plante, ca şi un emetic puternic.

 
 
 
eXTReMe Tracker