Produse naturiste de vanzare

LAURUL


LAURULSacrament pentru proiecţie astrală
 Familia : Solanaceae (Familia zârnei sau cartofului).
Denumire botanică : Datura stramonium
Sinonime : Buruiana lui Jimson, mărul diavolului, buruiana puturoasă, buruiana lui Jamestown iarba diavolului, trompeta-îngerului, trompeta lui Garbriel*.
Localizare geografică : Originară din sud-vestul Statelor Unite, Mexic, America Centrală, India şi Asia.
Habitat : Zone cu sol nisipos; şesuri; păşuni deschise, semiuscate, depresionare; marginea drumului.
Descriere botanică : O plantă anuală obişnuită care se întinde liber, atingând înălţimea de 7,6 cm (?????). Are o rădăcină alburie lungă şi groasă, cu multe fibre. Tulpina este netedă, dreaptă şi bifurcat ramificată. Frunzele, mari şi în colţuri, lungi de 10 – 15 cm, cu margini dinţate şi aspre, cresc alternativ pe ramificaţii. Florile sunt mari, lungi de 7,5 cm, închise în caliciu, în formă de pâlnie şi umflate în partea de jos. Partea de sus a florii, corola, este de un alb curat şi pe jumătate deschisă, cu şase segmente striate şi ascuţite în vârf.

ISTORIC
Numele datura provine din vechile nume arabe ca datora sau tatorah. Scrierile sanscrite vechi le numesc dhurstura sau unmata. Numele de „buruiana lui Jimson” provine din oraşul Jamestown, Virginia, unde un colonist a găsit datura lângă o grămadă de gunoi descărcată de vapoare lângă docuri.
În India, „femeile de lume” foloseau „pastile ameţitoare” (D. metel) ca să-şi ameţească şi să-şi jefuiască clienţii. Datura este un narcotic foarte puternic.
Textele chinezeşti antice despre plantele medicinale spun că, dacă se culeg cantităţi egale din Datura şi Cannabis sativa (cânepă indiană) în luna a şaptea şi a opta, se usucă la umbră, se pulverizează şi se beau cu vin, substanţa băută produce o anestezie narcotică atât de puternică, încât operaţiile şi cauterizările sunt puţin sau deloc dureroase.
În tribul Algoquians din estul Americii de Nord se prepară o băutură din datura – wysoccan – pentru tinerii iniţiaţi să devină bărbaţi. Ei trec printr-un fel de nebunie violentă douăzeci de zile, uitând complet viaţa lor anterioară. Când îşi revin, intră în maturitate, nemaiamintindu-şi că au fost copii vreodată.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ


Componentul activ principal este scopolamina (hioscina). Alţi alcaloizi sunt atropina, mandragorina şi alcaloizii tropani. Toţi sunt sedativi parasimpatici.
EFECTE PRIMARE
Sedativ parasimpatic. Halucinogen şi hipnotic. Un hipnotic scade activitatea alfoidă şi alfa spinală, ceea ce nu permite somnul adânc, deşi menţine tiparele creierului în stadiile când au loc visele.


MOD DE PREPARARE
Frunzele se fumează („fumul mic” al lui Don Juan). Se poate adăuga şi Cannabis sativa. Doza trebuie să fie mai mică de două grame, fumate mai rar decât o dată pe săptămână.

FOLOSIRE RITUALĂ
În 1685, Porta scria în cartea lui Natural Magick (Magia naturală) că o băutură conţinând nebunariţă, mătrăgună şi stromonium era băută pentru a face omul să se comporte ca un animal sălbatic – probabil una din sursele licantropiei.
Unguentul folosit de vrăjitoarele care zburau noaptea se prepara, după tradiţie, fierbând grăsime de animal sau chiar de copil în suc proaspăt de stromonium, omag, cinci-degete şi mătrăgună. Se adăuga funingine ca să înnegrească amestecul cu care vrăjitoarele se frecau pe tot corpul. Uneori foloseau coada măturii ca să se ungă în vagin. Vrăjitoarea deja halucina şi trăia „zborul pe coada de mătură spre sabbath”. Este un exemplu clasic de proiecţie astrală.
Pentru a controla astfel de proecţii astrale, se recomandă postitul cu o zi înainte de experiment. În cameră e necesar să nu pătrundă sunete sau alte elemente ce distrag atenţia : telefon, musafiri etc. Se fumează două porţii de datură, aproximativ un gram fiecare. Apoi se aşteaptă să apară efectele. Efecte descrise în Journeys Aut of the Body (Călătorii în afara corpului) de Robert Monroe.

ATENŢIE ! Datura poate fi dăunătoare inimii din cauza tropanelor. Se dezvoltă o toleranţă la tropane în sistemul parasimpatic, astfel că va trebui mărită cantitatea de datură pentru aceleaşi efecte. Asta nu este valabil în ceea ce priveşte inima, se poate ajunge la afecţiuni serioase. De aceea acest tropan şi altele înrudite nu trebuie consumate. Sunt extrem de toxice.


 
 
 
eXTReMe Tracker