Produse naturiste de vanzare

PELINUL


PELINUL.Sacrament folosit la lichiorul de după ritual
            Familia : Compositae (familia florii-soarelui şi a ochiului-boului)
            Denumire botanică : Arthemisia absinthium
            Sinonime : Absintul şi ghimbirul
            Localizare geografică : În toată lumea, din Statele Unite până în Siberia
            Habitat : Pe marginea drumului, locuri pustii şi lângă mare
            Descriere botanică : Este o plantă perenă păroasă susţinută de o rădăcină lemnoasă care dezvoltă multe tulpini înalte de 60-120 cm. Tulpinile sunt albicioase, acoperite peste tot de peri mătăsoşi. Frunzele sunt şi ele păroase, asimetrice. Florile discului sunt mici, tubuloase, galben-verzui, aranjate pe o tulpină florală dreaptă şi cu frunze. Frunzele şi florile au gust amar şi miros caracteristic.

            ISTORIC
            Această specie este numită Artemisia, după Artemis, numele grecesc al Dianei, zeiţa lunii. Următoarele rânduri au fost găsite într-o traducere veche din Herbarium of Apuleius (Ierbarul lui Apuleius) :
            „Despre aceste plante, pe care noi le numim artemisia, se spune că Diana le-a găsit şi a dat puterile lor şi arta lor tămăduitoare lui Chiron centaurul; mai întâi el a făcut o doctorie din ele şi apoi le-a numit după Diana, Artemisa, adică Artemisia.”

            COMPOZIŢIE CHIMICĂ
            Abisintina (o guaranolidă dimerică) este agentul principal; sunt prezente anabsintina şi thujone (un ulei volatil). Anabsintina apare ca analgezic narcotic în aceeaşi grupă cu codeina şi dextrometorfan hidrobromură (Romilar).

            EFECTE PRIMARE
            Analgezic şi narcotic. Calmează partea medulară a creierului, cea care simte durerea şi spaima.

            MOD DE PREPARARE
            Planta este fie fumată, fie preparată ca lichior. Absintina se poate extrage cu alcool şi apă.

            FOLOSIRE RITUALĂ
            Se poate obţine un lichior delicios din 30 g de pelin (preferabil din flori) puse în jumătate de litru de coniac, ţinut şase săptămâni. Tinctura obţinută se combină cu pernod sau lichior de anason pentru a obţine absintul clasic. Acesta este un excelent lichior de băut după masă sau după un ritual, când toată lumea este obosită emoţional.

            ATENŢIE ! Consumarea în exces pe perioade lungi a lichiorului duce la dependenţă şi slăbiciune. Ingerarea uleiurilor volatile ca tinctură poate cauza tulburări gastrointestinale şi convulsii datorate conţinutului de thujone.



 
 
 
eXTReMe Tracker