Produse naturiste de vanzare

SALATA SĂLBATICĂ

SALATA SĂLBATICĂ.Sacrament pentru vise pline de viaţă
 Familia : Compositae (Familia florii-soarelui)
Denumire botanică : Lactuca virosa
Sinonime : Opiu de lăptucă şi lopiu
Localizare geografică : Sudul şi centrul Europei şi Statele Unite.
Habitat : Câmpii afânate, bogate şi bine asanate. Trebuie plantată toamna târziu. Are nevoie de umezeală.
Descriere botanică : Este o plantă bienală cu tulpina rotundă, cu multe frunze, înaltă de 60 cm – 2 m. Tulpina este dreaptă şi netedă, verde-pal, uneori cu pete purpurii. Frunzele de jos sunt numeroase şi lungi de 45 cm. Frunzele din vârf sunt mici, puţine şi cresc alternativ, cu limb bilobat îmbrăţişând tulpina. Vârfurile au codiţa scurtă şi multe flori de un galben deschis. Fructul e un oval negru cu o aripioară largă de-a lungul marginii, ce se îngustează spre vârful alb, cu smocuri de peri argintii.

ISTORIC
Tradiţional, planta era uscată şi fumată astfel. S-a folosit ca sedativ în stări de nervozitate, fiind considerată, totodată, ca extrem de stimulativă pentru vise. A fost deseori utilizată de băştinaşii din America de Nord, care fumau răşina uscată sau seva plantei. Ei tăiau vârful florilor, adunau seva ce se scurgea şi apoi o lăsau să se usuce la aer. Procesul se repeta tot la două săptămâni, tăind puţin câte puţin din vârful rămas.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Frunza conţine un suc lăptos din 0,2% lactucin, 50% lactucerol, acid lactic, cauciuc, un ulei volatil şi manită, plus o concentraţie mare de nitraţi. Ingredientul activ e lactucarina, cunoscută şi ca opiu de salată sălbatică. Aceste elemente apar şi în salata de grădină, dar în grad mai mic faţă de cea sălbatică.

EFECTE PRIMARE
Analgezic şi narcotic uşor. E un sedativ care determină o activitate alfoidă mai degrabă decât un somn adânc. (Vezi Laurul, Efecte primare). Cele mai multe vise au loc în timpul somnului cu mişcări oculare rapide, o stare caracterizată de activitate alfoidă redusă.

MOD DE PREPARARE
Cea mai uşoară metodă este uscarea frunzelor şi rădăcinilor şi fumatul lor într-o pipă mare. Tehnica generală comercială constă în încălzirea (nu fierberea) frunzei în apă cel puţin opt ore şi îndepărtarea lichidului. Lactucarina intră în soluţie cu apa. Deasupra recipientului se aduce o lampă electrică, iar cu un evantai se elimină apa din extract. Se obţine o substanţă cleioasă negricioasă, care se fumează cel mai bine cu o pipă cu apă la flacără fierbinte. Substanţa cleioasă se modelează sub forma unor mingi mici şi se sigilează în plastic pentru prevenirea uscării. Cu cât e mai fierbinte flacăra, cu atât este mai tare şi substanţa.
Cantitatea obişnuită este de aproximativ 30 g de frunză de salată sau aproximativ ½ până la un gram de extract de persoană.

FOLOSIRE RITUALĂ
Şcolile de Tantra din nordul Indiei au o metodă populară de purificare internă cunoscută sub numele de shank  prakshalana. Ritualul este potrivit în special pentru structurile chimice cu opiu. Tehnica ajută la curăţarea aproape completă a tractului gastrointestinal; mai mulţi litri de soluţie salină trec din gură prin numeroasele vilozităţi ale tractului intestinal şi apoi se elimină prin anus.
Trecerea şi eliminarea fluidului sunt însoţite de stări speciale ce strâng stomacul şi răsucesc intestinul. Iniţial se adaugă bhang (se poate folosi şi opiul de salată sălbatică) în apa shank prakshalana, ceea ce creează starea de transă dorită, pe măsură ce procesul de purificare depăşeşte nivelurile stării trupeşti.
Sectanţii Hopi cred că stările de vis provocate conţin mai multă informaţie despre realitate decât starea conştientă, de veghe. Ei pun un accent atât de puternic pe vise, încât ele sunt înregistrate pentru conţinutul de informaţii şi discutate zilnic la dejun. Fumat înaintea somnului, opiul de salată sălbatică sporeşte dinamismul viselor. O idee bună este păstrarea unui jurnal al viselor, citit cel puţin o dată pe săptămână.
Notă : E posibil să apară detalii esenţiale, care ajută la controlarea stărilor şi a atitudinilor conştiente. Funcţia principală a viselor este de a îmbina experienţele noi sau recente cu cele trecute, pentru a da naştere unor noi atitudini care afectează direct viitorul prin proiecţie şi inhibiţie. Noile atitudini prezintă limite şi posibilităţi. De aceea, dintr-un anumit punct de vedere, pot fi privite ca dând naştere viitorului.
Ar trebui petrecută mai multă vreme în acea treime a vieţii noastre, pe care cei mai mulţi dintre noi o neglijează. C.G. Jung scria în Collective Works (Opere complete) :
„Cel care nu se cunoaşte pe sine, nu poate cunoaşte pe alţii. Şi în fiecare din noi e un altul, pe care nu-l cunoaştem. El ne vorbeşte în vise şi ne spune cât de diferit ne vede faţă de cum ne vedem noi. Când, deci, ne găsim într-o situaţie nouă fără soluţie, el poate uneori să aprindă o lumină care ne schimbă radical atitudinea – chiar dacă acea atitudine ne-a condus la situaţia dificilă.”

ATENŢIE ! Medicina homeopatică recomandă ca oricine suferă de tulburări stomacale, mai ales de ulcer, să nu consume nici un fel de salată. Toate salatele, chiar şi cea de grădină, conţin un produs de opiu, care înveleşte peretele stomacului şi reduce procesul digestiv, reprimând şi apetitul sexual.

 
 
 
eXTReMe Tracker