Produse naturiste de vanzare

RĂDĂCINA DE GALANGAL

RĂDĂCINA DE GALANGAL.Sacrament uşor halucinogen
 Familia : Zingiberaceae (Familia ghimbirului)
Denumire botanică : Kaempferia galanga
Sinonime : Maraba, rădăcină de catar, rădăcină de China, de India şi de colică
Localizare geografică : Africa tropicală, India, sudul Chinei şi vestul Malaeziei
Habitat : De obicei în regiuni ierboase deschise
Descriere botanică : O plantă netedă, fără tulpină, care creşte înaltă de 150 cm; frunzele dunt de forma unor lame întinse pe orizontală. Inflorescenţă în formă de spic; flori albe, cu vinişoare adânci şi roşii. Rizomul este din bucăţi ce seamănă cu ghimbirul, sunt maro-roşcate în exterior şi se închid la culoare spre interior.

ISTORIC
Există însemnări vagi atestând că maraba este folosită ca halucinogen de către populaţiile băştinaşe în zone diferite din Noua Guinee. Rizomul de galangal, bogat în ulei volatil, este un foarte apreciat condiment şi un medicament popular în regiunile tropicale asiatice. În Filipine, de exemplu, când este amestecat cu uleiuri, este folosit sub formă de cataplasmă aplicată pe furuncule pentru a le face să coacă. Are un lung istoric al aplicaţiilor medicale.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Uleiul volatil din rizom are componente neidentificate. Rizomul este un ingredient în băutura cu ghimber din Anglia. Experienţa personală indică prezenţa unor alcaloizi interesanţi.


EFECTE PRIMARE
Efect uşor, dar clar halucinogen.

MOD DE PREPARARE
Se mănâncă toată rădăcina, aproximativ 7,5 cm de persoană, sau se adaugă o lingură de rădăcină tăiată în bucăţi mici la o ceaşcă de apă caldă, care se bea după ce se răceşte.

FOLOSIRE RITUALĂ
Personajele din filmul The Valley, obscured bz the clouds (Valea, ascunsă de nori, muzica de Pink Floyd) mănâncă rădăcină de galangal în diferite scene.
Aleister Crowley foloseşte galangal în formula sa de tămâie de Abremelin în Liber Aleph III-23 Tămâia se utilizează în Liber Samekh, un ritual desemnat „cunoaşterii şi conversaţiei” cu îngerul păzitor sfânt.

 
 
 
eXTReMe Tracker