Produse naturiste de vanzare

YOHIMBE


YOHIMBE.Sacrament al dragostei pentru căsătorie păgână sau relaţie sexuală
 Familia : Rubiaceae (Familia garantei)
Denumire botanică : Coryanthe yohimbe
Sinonime : Pausinystalia, yohimba, yohimbehe şi johimbe
Localizare geografică : Vestul tropical al Africii, mai ales Congo şi Camerun.
Habitat : Jungla; altitudine joasă
Descriere botanică : Un copac mare, înalt de 10-15 m. Frunzele sunt lungi de 7,5 – 12,5 cm, ovale şi lunguieţe. Seminţele au aripioare.

ISTORIC
Cele mai multe triburi vorbitoare de bantu folosesc, conform tradiţiei, aşchiile interioare ale scoarţei ca stimulent şi afrodiziac, dar numai în ritualuri de împerechere. Despre aceste orgii se ştie că durează până la cincisprezece zile, dozele de yohimbe fiind sporite gradual.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Constituenţii activi sunt yohimbina, yohimbilina şi ajmalina, toate fiind alcaloizi pe bază de indoli. Yohimbina, alcaloidul principal, poate apărea şi ca clorhidrat, ceea ce o face mai uşor asimilabilă prin membranele mucoase (inhalată) sau când se aplică sub limbă.
Yohimbina şi yohimbilina trebuie să reacţioneze cu acidul clorhidric în sucurile digestive ca să devină solubile şi uşor asimilabile în organism. Yohimbina clorhidrat e cunoscută şi sub denumirea de chebrachină.

EFECTE PRIMARE
Yohimbe acţionează atât ca stimulent al sistemului nervos central, cât şi ca halucinogen uşor. Yohimbina este un alcaloid simpatomimetic de tipul indolului, cu proprietăţi colinergice şi adrenergice. De asemenea, inhibă serotoninul, produs chimic de „fin reglaj” al creierului.
Primele efecte sunt o vlăguire letargică a membrelor şi puţină agitaţie. Se simt frisoane pe şira spinării, însoţite de ameţeală şi greaţă. MDA produce o reacţie şi un efect asemănătoare. Apare o senzaţie de relaxare mintală şi fizică şi un fel de ameţeală urmată de halucinaţii auditive şi vizuale. Sunt afectaţi ganglionii spinali, provocând erecţia la bărbaţi. Efectele durează de la două la patru ore.

MOD DE PREPARARE
Există mai multe metode de a prepara yohimbe. Cea tradiţională este de a fierbe apă pentru două ceşti de fiecare persoană. Apoi se adaugă 30 g yohimbe şi se lasă la fiert aproape patru minute. Se dă flacăra mică şi se fierbe aşa douăzeci de minute. Lichidul se strecoară şi se soarbe cu o oră înainte de timpul când se doreşte să apară efectele. Dacă se adaugă 1000 mg de acid ascorbic (vitamina C), ceaiul de scoarţă va face reacţie pentru a forma yohimbină şi yohimbilină ascorbat, formulele solubile ale celor doi alcaloizi. Ei sunt mai eficienţi în această stare, fiind asimilaţi mai repede în corp, şi tind să reducă posibila senzaţie de greaţă. E recomandabil să nu se mănânce şi să nu se bea nimic cu 18 ore înainte de a consuma yohimbe.
A doua metodă este cu mult mai eficientă. Pentru o singură persoană, se lasă 30 g de aşchii de yohimbe în alcool etilic sau orice băutură alcoolică (ginul sau vodca sunt bune) timp de opt ore. Se strecoară aşchiile şi se toarnă lichidul într-o tavă de prăjitură, lăsând alcoolul să se evapore. Se dă drumul la cuptor (70-120°C) pentru a se grăbi evaporarea. Cantitatea rămasă, 1-1,5 g, va fi yohimbină clorhidrat. Ea poate fi inhalată sau pusă sub limbă. Efectele sunt mai pronunţate, iar reacţia are loc în 10-12 minute, deci mai puţin de o oră.

FOLOSIRE RITUALĂ
Yohimbe este planta sacramentală cea mai frumoasă ce se poate folosi la o ceremonie de căsătorie păgână. În timp ce creştinismul foloseşte dualitatea bine/rău, păgânismul extrage energie din dualismul masculin/feminin. Un fel de altar păgân este aranjat trăgând un cerc pe pământ, destul de larg ca să-i cuprindă pe toţi participanţii la ceremonial. Altarul se aşază în mijlocul cercului şi pe el se aduc o cădelniţă şi şase lumânări; o lumânare în fiecare colţ (nord, est, sud şi vest), iar două lumânări rămân pe altar în timpul ritualului. Mirii aleg un tablou care şi el este pus pe altar, împreună cu o baghetă, de obicei o ramură de salcie împodobită. Tabloul şi materialul baghetei sunt alese de miri.
Ritualul de căsătorie se desfăşoară cel mai bine pe lună nouă, când energia (soma) se scurge în interior mai degrabă decât în exterior. Pentru acest tip de ritual, altarul este plasat, după tradiţie, în partea de est a zonei ritualice.

 
 
 
eXTReMe Tracker